עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז ברוטב משמשים

 

מרכיבים ל-40 עלי גפן:
50 עלי גפן או משומרים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
1/2 ק"ג בשר טלה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כף עלי טימין
1 כפית בהרט
½1 כוס אורז ארוך מושרה במים פושרים ל-½ שעה
5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות יוגורט סמיך
מיץ לימון מ-2 לימונים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות מים
סילאן
1 כף צנוברים קלויים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
מטגנים בצל ושום עד להזהבה.
מוסיפים את בשר הטלה,
מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות.
מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.

מגלגלים את העלים:
פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה,
מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים.
יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר.
מרפדים את הסיר בעלי גפן,
מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.

הכנת הרוטב:
מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים.
מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.

הגשה:
יוצקים על צלחת הגשה יפה 3 כפות של יוגורט סמיך.
מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים.
מניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.

"השוקה" רבי מאיר 42, פינת הכרמל, תל אביב, טל. 074-7016895
שעות פתיחה: א'-ד': 10:00-22:00, ה': 10:00-לקוח אחרון, ו': 8:00-18:00


צילום: אנטולי מיכאלו






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה