עמדת הציבור: חומוס ערבי זה חומוס טוב

מחקר חדש על שוק החומוס בישראל שביצעה חברת מעדני מיקי באמצעות מכון גיאוקרטוגפיה, בודק את המושג חומוס ערבי ומגיע למסקנות מרתקות.
המחקר נועד לבחון את שוק החומוס בישראל, הרגלי צריכת חומוס ,המותגים השונים, ועמדות ותפיסות כלפי "חומוס ערבי" ככלל ו"חומוס אבו גוש" בפרט, כל זאת לקראת יציאתה של סדרה אותנטית שתיוצר על ידי חומוס אבו גוש ותשווק על ידי חברת מעדני מיקי.

מסתבר כי ל-95% מהציבור יש אסוציאציה חיובית כלפי המונח "חומוס ערבי" ותפיסה תדמיתית של חומוס טעים מאוד, איכותי וטרי. 48% אומרים ש"חומוס ערבי" זה חומוס אמיתי, 29% סבורים שזה חומוס משובח, 15% אומרים שזה חומוס אסלי/מקורי ורק 7% מציינים כי המושג לשיטתם מייצג חומוס לא טוב/איכות ירודה.

והיכן סבור עם ישראל שמוכרים את החומוס הערבי הטוב ביותר? בשאלה זו יש תשובה ברורה: הכפר אבו-גוש. 28% אומרים כי באבו-גוש מכינים את החומוס הערבי הטוב ביותר ובפער גדול לעומת כל מקום אחר: עכו -13%, יפו -13%, העיר העתיקה בירושלים-8%, גליל-7%, ואצל הבדואים בנגב-5%.

רוב עם ישראל מכיר את הכפר אבו-גוש (90%), כמחצית מהציבור (47%) ביקרו בו, וכשליש (32%) אוכלים באחת החומוסיות בכפר באופן קבוע.

המחקר נערך במסגרת סקר טלפוני בקרב 500 משיבים גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל.

מעדני מיקי הינה החברה השלישית בגודלה בארץ המתמחה בייצור סלטים ודגים מעובדים. מעדני מיקי מחזיקים ב- 16% משוק הסלטים וב-35% משוק הדגים המעובדים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה