עצות לדור הצעיר של מלצרים במסעדות

מקצוע המלצרות הינו פופולרי בקרב צעירים רבים – לפני צבא, אחרי צבא ובזמן הלימודים, אך ידוע בעיקר כעבודה זמנית, ומעט מאוד ישראלים רואים במקצוע הזה קריירה לתקופה ארוכה, הדורש התמקצעות, ידע ותודעת שירות.
יעקב שטרית
כמי שעובד 40 שנה במקצוע המלצר, שירתתי ראשי ממשלות כגון בגין ושמיר, נשיאים כגון ויצמן, הרצוג ונבון ועשרות שרים, ח"כים, ואח"מים מהארץ ומהעולם.
אני גאה במקצועי, וממשיך לעבוד במשמרות של 10-12 שעות. במהלך השנים רכשתי ידע נרחב בשפות על מנת שאוכל לשוחח עם האורחים בשפת אימם, וכיום אני דובר אנגלית, צרפתית, ספרדית וערבית.

לרגל ציון 40 שנה במקצוע, אני מגיש טיפים ועצות במלצרות ושירות לדור המלצרים הצעיר:
חשוב לקבל בחמימות ובחיוך כל אורח שנכנס למסעדה.
אל תתנו אף פעם תחושה רעה לסועד שיושב לבדו בשולחן.
אל תפריעו לשיחות הסועדים, בעיקר לא על מנת לספר על מנות מיוחדות. חכו לרגע המתאים.
אל תמזגו משקה לכוס משומשת, ותמיד בדקו את ניקיון הכוסות לפני שאתם מניחים אותן על השולחן.
אל תנהלו שיחה עם עובד אחר בטווח שמיעתם של הסועדים.
אל תאכלו או תשתו לעיני הסועדים.
שימו לב שאינכם מדיפים ריח של סיגריות או בושם חזק מדי.
גם אם סועד מזמין אתכם לכוסית – אף פעם אל תתפתו לשתות אלכוהול בזמן העבודה.
אל תשאירו על השולחן צלחות וסכו"ם שאין בהם שימוש – זה יוצר עומס ובלגן על השולחן.

יעקב שטרית חוגג בימים אלו 40 שנה במקצוע המלצרות. שטרית שירת במהלך השנים ראשי ממשלות, נשיאים, שרים ואח"מים.   את רוב שנותיו במקצוע בילה כמלצר בבתי המלון המובילים בתל אביב. ב-5 השנים האחרונות שטרית הוא מלצר במלון גרנד ביץ' בתל אביב






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה