פאי אגסים והל בשמנת

 

מצרכים להכנת 2 מנות:
100 גרם חמאה קרה (ישר מהמקרר)
כוס קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שקדים מרוסקים
תיבולים "אגסים והל" של "קסם המדבר"
2 חלמוני ביצה
1/2 קרטונית שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
1/2 כפית הל טחון
2 תבניות פאי אישיות

חומרים לאפייה עיוורת:
(אפייה עיוורת = אפיית הבצק לפני הוספת המילוי המונעת היספגות המילוי בבצק. מניחים נייר אפיה בקערת הבצק וממלאים אותו בגרעיני שעועית או באורז. אופים כך, ואח"כ שומרים את המילוי לפעם הבאה).

אופן ההכנה:
מערבבים חמאה וקמח עד לקבלת פירורים (אפשר במעבד מזון).
מוסיפים סוכר ושקדים ומערבבים.
מאחדים את הבצק לגוש אחד.
אם קשה לגבש את הגוש, ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים.
לא ללוש את הבצק.
מפרידים מהגוש כדור בצק בגודל ביצה.
את שני הגושים מכניסים לקירור במקרר.
אחרי 20 דקות מוציאים את הגוש הגדול.
חותכים ל- 2 חתיכות שוות, ומרדדים כל חתיכה בתבנית פאי אישית.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, ואופים באפיה עיוורת כ- 10 דקות.

בינתיים מכינים את המילוי:
מערבבים את החלמונים עם השמנת המתוקה.
מוסיפים 4 כפות תיבולים "אגסים והל" של "קסם המדבר", ומערבבים היטב.
מוציאים את תבניות הפאי מהתנור.
מוציאים את נייר האפייה והחומר ששמנו בתוכו.
מוזגים את המילוי בתחתיות הבצק האפויות.
מגוש הבצק הקטן שנותר במקרר מגרדים בפומפיה גסה מעל המילוי
(לא חייבים לכסות את כל המילוי).
אופים בתנור עד שהבצק מזהיב.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט בחוץ.
מעבירים לצלחות הגשה.
מפזרים אבקת סוכר והל טחון מעל.


"קסם המדבר": www.desertmagic.co.il







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה