פאי טחינה ופיסטוק

 

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

חומרים לבצק פריך:
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
250 גרם קמח

אופן ההכנה:
לערבב חמאה, אבקת סוכר וביצה לעיסה.
להוסיף קמח בבת אחת ולערבב רק עד שנהיה לבצק.
לרדד בעזרת מערוך לעובי של 5 מילימטר.
להניח בתוך תבנית פאי ולקרר.

חומרים למילוי:
250 סמ"ק שמנת מתוקה
125 גרם סוכר
50 גרם טחינה גולמית
4 חלמונים
30 גרם קמח
40 גרם פיסטוק
40 גרם חלבה מפוררת

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים, מלבד החלבה, לתערובת חלקה.
לפזר את החלבה על תחתית בצק הפאי.
לצקת את המילוי מעל החלבה.
לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה