fbpx

פאי מרנג לימון קלאסי

תבנית בקוטר 24 ס"מחומרים לבצק: 2 חלמונים 200 גר' חמאה 100 גר' סוכר 300 גר' קמח 1 כפית גרידת לימון1 כפית גרידת תפוזקורט מלחחצי כפית תמצית וניל משובחתחומרים למלית: 80 מ"ל מיץ לימון 85 גר' סוכר דק (סוגת) 30 גר' חמאה 200 מ"ל מים גרידה מלימון אחד60 מ"ל מים קרים1 חלמון ביצה30 גר' קורנפלור חומרים למרנג:3 חלבונים 100 גר' סוכר אופן ההכנה:הכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר.מפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.הכנת המלית: מניחים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה.מחממים עד לרתיחה. מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. הכנת גבעות המרנג: מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה – עד שמתקבל קצף יציב ביותר. מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות – על מנת שהשכבה העליונה של המרנג תשחים.מכניסים את הפאי לשתיים-שלוש דקות.מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביבהירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

תבנית בקוטר 24 ס"מ

חומרים לבצק:
2 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר
300 גר' קמח
1 כפית גרידת לימון
1 כפית גרידת תפוז
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל משובחת

חומרים למלית:
80 מ"ל מיץ לימון
85 גר' סוכר דק (סוגת)
30 גר' חמאה
200 מ"ל מים
גרידה מלימון אחד
60 מ"ל מים קרים
1 חלמון ביצה
30 גר' קורנפלור
חומרים למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר.
מפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.
מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.
משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כחצי שעה.
אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.

הכנת המלית:
מניחים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה.
מחממים עד לרתיחה.
מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית.
מניחים בצד להתקרר.

הכנת גבעות המרנג:
מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר.
מקציפים את התערובת במהירות גבוהה – עד שמתקבל קצף יציב ביותר.
מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות – על מנת שהשכבה העליונה של המרנג תשחים.
מכניסים את הפאי לשתיים-שלוש דקות.

מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר