פאי פרג ואגוזי מלך

בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מחומרים לבצק:200 גר' חמאה100 גר' סוכר1 ביצה מס' 1קורט מלח390 גר' קמח½ שקית אבקת אפייה 1 כפית תמצית ונילגרידת לימון מ-1 פריחומרים למלית פרג:3 כוסות פרג טחון 11/4 כוסות סוכר 11/4 כוסות חלב 50 גר' חמאה גרידת לימון מ-1 פרי2 חלבונים4 כפות מלאות של אגוזים (40 גר')2 כפות צימוקים (40 גר')אופן ההכנה:הכנת הבצק: בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצה והמלח ומיד לאחריהם את הקמח, אבקת אפייה, תמצית הווניל וגרידת הלימון. מערבבים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה במקרר. לאחר מכן נרדד את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.נניח על תבנית הפאי ונצמיד את הבצק (עם כפות הידיים) לדפנות תבנית הפאי.הכנת המלית: מרתיחים את החלב עם הסוכר, החמאה, גרידת הלימון, האגוזים וצימוקים. מסירים את הסיר מהאש.מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים היטב. מניחים למלית להתקרר במשך 10 דקות.מוסיפים את החלבונים תוך כדי ערבוב. מניחים במקרר למשך כמחצית השעה.הרכבת הפאי:ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך עד שמגיע לגובה התבנית. מהבצק הפריך שנותר, יוצרים רצועות ברוחב של 11/2 ס"מ, ובאותו העובי של תחתית הפאי ויוצרים מעין רשת בצורת "שתי וערב". אופים בתנור במשך 35 דקות בטמפרטורת של °170 צלזיוס.www.shemo.co.il

בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק:
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר
1 ביצה מס' 1
קורט מלח
390 גר' קמח
½ שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מ-1 פרי

חומרים למלית פרג:
3 כוסות פרג טחון
11/4 כוסות סוכר
11/4 כוסות חלב
50 גר' חמאה
גרידת לימון מ-1 פרי
2 חלבונים
4 כפות מלאות של אגוזים (40 גר')
2 כפות צימוקים (40 גר')

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הביצה והמלח ומיד לאחריהם את הקמח, אבקת אפייה, תמצית הווניל וגרידת הלימון.
מערבבים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה במקרר.
לאחר מכן נרדד את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
נניח על תבנית הפאי ונצמיד את הבצק (עם כפות הידיים) לדפנות תבנית הפאי.

הכנת המלית:
מרתיחים את החלב עם הסוכר, החמאה, גרידת הלימון, האגוזים וצימוקים.
מסירים את הסיר מהאש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים היטב.
מניחים למלית להתקרר במשך 10 דקות.
מוסיפים את החלבונים תוך כדי ערבוב.
מניחים במקרר למשך כמחצית השעה.

הרכבת הפאי:
ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך עד שמגיע לגובה התבנית.
מהבצק הפריך שנותר, יוצרים רצועות ברוחב של 11/2 ס"מ, ובאותו העובי של תחתית הפאי ויוצרים מעין רשת בצורת "שתי וערב".
אופים בתנור במשך 35 דקות בטמפרטורת של °170 צלזיוס.

www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר