פבלובה עם אגסים בקרמל הדרים

יובל בר-נר איש האגסים מציע מתכון לקינוח מבוסס על אגסים אמריקאים המיועדים לבישול. אגסי אנג'ו האדומים והירוקים ואגסי בוסק החלודים באים אלינו ממדינות אורגון וושינגטון בארה"ב. קור החורף והשלג העמוק מקנים לאגסים עסיסיות ומתיקות

מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד קבלת קצפת קלילה ולא סמיכה מדי
מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד קבלת קצפת קלילה ולא סמיכה מדי

חומרים ל-6 מנות

למרנג

חלבון מ- 3 ביצים

100 גרם סוכר

50 גרם אבקת סוכר

לאגסים בקרמל

3 אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים

100 גרם סוכר

מיץ מ- 2 תפוזים

קליפה מגורדת מ- ½ תפוז

להגשה

1 מכל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל איכותית

כמה עלי נענע

אופן ההכנה

מכינים את המרנג

מחממים תנור לחום נמוך (90 מעלות).

בקערת מיקסר עם מקצף מניחים את הביצים ומתחילים להקציף במהירות בינונית.

כאשר החלבון מוקצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חלק ומבריק שיוצר 'שפיצים' חדים.

מנפים את אבקת הסוכר לקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד הטמעה מלאה.

מעבירים את הקצף לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים בעזרת לקקן לדיסקית בקוטר 30 ס"מ ובעובי  2-3 ס"מ בערך.

מעבירים לתנור לייבוש במשך שעתיים לערך.

מסירים מנייר האפייה ושומרים עד להגשה.

מכינים אגסים בקרמל

יוצרים קרמל במחבת בינונית מהסוכר.

מוסיפים לו את מיץ התפוזים, קליפת התפוז ופלחי האגסים.

מבשלים במשך 10 דקות עד שהאגסים מתרככים והרוטב מצטמצם ומסמיך.

מסירים מהאש ושומרים בטמפרטורת החדר.

להגשה

מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד קבלת קצפת קלילה ולא סמיכה מדי.

מניחים את דיסקית המרנג על צלחת הגשה.

משטחים את הקצפת עליה בעזרת מרית.

מעל מניחים את האגסים בקרמל עם הרוטב שלהם.

מקשטים בכמה עלי נענע ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה