פבלובות היער השחר – שוקולד קצפת ודובדבנים

מתכון של השפית מאיה דרין ליצרנית ממרח השוקולד השחר העולה

ממלאים בחופשיות את קלתית המרנג, מקשטים בדובדבני אמרנה ומגישים
ממלאים בחופשיות את קלתית המרנג, מקשטים בדובדבני אמרנה ומגישים. צילום לירון אלמוג

חומרים ל- 24 יחידות

לפבלובות

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר מנופה

לקצפת

1 מיכל שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות גדושות ממרח השחר העולה

לקישוט

½ כוס דובדבני אמרנה בסירופ

אופן ההכנה

מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף רך, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף במשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים את שארית הסוכר ומקציפים במשך 3 דקות עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.

בעזרת מרית מקפלים את אבקת הסוכר אל קצף החלבונים עד שמתקפל מרנג מבריק ויציב מאוד.

בעזרת שק זילוף מזלפים על  תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה תחתית מרנג בקוטר 24 ס"מ – אפשר לזלף גם שוליים יפים וליצור קלתית פאי.

אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כ- 3 שעות עד שהמרנג קליל ויבש.

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

מקפלים פנימה ממרח שוקולד כך שיישארו פסים של שוקולד על פני הקצפת.

ממלאים בחופשיות את קלתית המרנג, מקשטים בדובדבני אמרנה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה