פודינג אורז

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח כשר לפסח: פודינג אורז מתקתק בגימור קרמל שיפתה גם את האורחים השבעים ביותר לקחת עוד ביס

ערבבו מדי פעם עד שהתערובת מסמיכה והאורז רך. הוסיפו את הסוכר ובשלו על אש קטנה למשך 10 דקות נוספות

חומרים עבור 8 מנות

1 ליטר חלב עזים

קליפת לימון

1 מקל קינמון

1 כפית מלח

2 כפות ליקר אניס

100 גר' אורז

100 גר' סוכר

סוכר לקישוט (אופציה)

מים

אופן ההכנה

חממו בסיר חלב עזים עם קליפת לימון, מקל קינמון, מלח וליקר אניס עד לרתיחה.

הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר במשך כ-10 דקות.

בסיר נפרד כסו את האורז במים רותחים.

בשלו בחום בינוני-גבוה עד שהמים נספגים באורז.

הוסיפו את תערובת החלב והתבלינים.

בשלו על אש קטנה במשך 40 עד 60 דקות.

ערבבו מדי פעם עד שהתערובת מסמיכה והאורז רך.

הוסיפו את הסוכר ובשלו על אש קטנה למשך 10 דקות נוספות. מזגו את פודינג האורז לתוך 8 קעריות או כוסות.

הניחו להן להתקרר בטמפרטורת החדר לפני שתאחסנו במקרר. קררו לגמרי לפני ההגשה.

להגשה

לפני ההגשה ניתן לתת לקינוח גימור של שכבה דקה של קרמל או לפזר קינמון מגורר בחלקו העליון.

עבור גימור הקרמל פזרו אבקת סוכר מעל הפודינג.

קרמלו באמצעות מבער.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה