פולנטה עשירה בטעמים

מתכון של רשת קפה ביגה להכנה קלה בבית של פולנטה איטלקית או ממליגה כפי שקוראים לה הרומנים. מתכון טעים שהאורחים ובני במשפחה יאהבו

לטחון את התירס בבלנדר מוט או במעבד מזון עד שמגיע למרקם אחיד וחלק. צילום גליה אבירם
לטחון את התירס בבלנדר מוט או במעבד מזון עד שמגיע למרקם אחיד וחלק. צילום גליה אבירם

 רכיבים

3 קילו גרעיני תירס קפוא

125 גר' חמאה

250 גר' בצל לבן קצוץ דק

75 גר' שום קצוץ

1.5 ליטר חלב

2.5 כפיות מלח

2.5 כפיות סוכר

2.5 כפיות דבש

אופן ההכנה

לחמם סיר ולהמיס את החמאה, להוסיף את הבצל ולאדות עד שנהיה שקוף.

להכניס לסיר את השום  לדקה וחצי.

להוסיף את התירס, החמאה, חלב, דבש, מלח וסוכר.

להביא לרתיחה.

להוריד לחום בינוני ולבשל כ- 30 דקות עד שהתירס מתרכך לגמרי.

להוריד מהאש.

לטחון את התירס בבלנדר מוט או במעבד מזון עד שמגיע למרקם אחיד וחלק.

השלמת הכנת המנה

לחמם מהפולנטה בסיר קטן.

ניתן להוסיף כפית מחית כמהין וקוביית חמאה.

במחבת נפרדת להקפיץ פטריות שמפיניון, לבבות ארטישוק, ואפונה.

לתבל במלח ופלפל.

הגשה

לשים את הפולנטה החמה בצלחת עמוקה.

מעליה להניח את תערובת הפטריות והארטישוק.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה