פונדו שוקולד – פירות טבולים בשוקולד

 

חומרים להכנת תערובת שוקולד:
שוקולד מריר באיכות טובה 70% מוצקי קקאו – 250 גרם
שמנת מתוקה – 250 גרם
3 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד
חמאה – 50  גרם

את הפירות בוחרים לפי הטעם האישי. יכולים להתאים: תותים, תפוחים, בננות, אפרסמון, ענבים, דובדבנים, תפוזים.

אופן ההכנה:
מערבבים את השוקולד, הליקר שנבחר והשמנת המתוקה בקערת זכוכית (קערה שניתן לשים בסיר עם מים חמים או קערה חסינת אש).
 את הקערה עם המצרכים טובלים במים חמים (מים אלה ניתן להרתיח בסיר נפרד, או ניתן להוסיף מים חמים מקומקום שהורתח קודם. המטרה של המים החמים להמיס את השוקולד).
כאשר קערה עם השוקולד נמצאת בתוך המים החמים והשוקולד מתחיל להתמוסס, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
חותכים את הפירות, טובלים בשוקולד ואוכלים (אין צורך לקרר את הפרי הטבול, השוקולד מתקרר בתהליך).

ניצה הלוי היא שוקלטרית מ"שקולד" זכיינית "שקולד –  שוקולד פקטורי" מארה"ב






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה