פונדו שוקולד

מתכון המתחיל בשיר:חיבוק משפחתי ערב יורד ויש געגוע למישהו רחוקנרקם במוחי רעיון למשהו מתוקנעמדת ליד הכירייםעם חיוך על השפתייםממיסה את השוקולדמרתיחה את השמנתמתבוננת בצבעים ואת הריח נושמתשביל השוקולד ממלא את הבית באהבהמחמם את הלב ומקבץ את המשפחהוככה עם האצבע לטבול וללקקלהתענג על הטעם המפנקעל פני יש בת צחוקערב יורד ויש חיבוק… חיבוק"מרכיבים:300 מ"ל שמנת מתוקה1/4 כפית מלח300 גרם שוקולד מריר משובח200 גרם שוקולד חלב משובח1 מקל ווניללטבילה:אננס, ליצ'י, פטל, פלחי הדר, בננהתות שדה שלם, סוכריות גומי, נשיקות מרנגמרשמלו, בראוניז, וכל המרבה הרי זה משובחהצעת הגשה:מקלות קינמון בציפוי שוקולדאבקת נוגט אגוזי לוזאבקת קקאו אדומהאופן ההכנה:מניחים את השמנת, החלב והמלח בסיר קטן.חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים את הזרעים את תוך הסיר.מוסיפים את תרמיל הווניל לסיר. מחממים לאט עד לנקודת הרתיחה.מסירים מהאש, מרחיקים את תרמיל הווניל ומוסיפים את השוקולד.מעבירים לסיר הפונדו.שומרים על חומו של פונדו השוקולד על ידי נר דולק בתחתית.חותכים את הפירות, את תותי השדה משאירים שלמים. הגשה:משפדים על שיפוד הפונדו מתערובת הפירות ושאר ההפתעות.טובלים בשוקולד ונהנים.ניתן לערבב את הפונדו עם מקלות קינמון, לטבול בשוקולד, ולאחר מכן לטבול באבקת נוגט או אבקת קקאו אדומה.נטע בשביל השוקולד, מושב נחלים, משק 59, טל. 03-9362350, www.chocolata.co.il

מתכון המתחיל בשיר:
חיבוק משפחתי
ערב יורד ויש געגוע למישהו רחוק
נרקם במוחי רעיון למשהו מתוק
נעמדת ליד הכיריים
עם חיוך על השפתיים
ממיסה את השוקולד
מרתיחה את השמנת
מתבוננת בצבעים ואת הריח נושמת
שביל השוקולד ממלא את הבית באהבה
מחמם את הלב ומקבץ את המשפחה
וככה עם האצבע לטבול וללקק
להתענג על הטעם המפנק
על פני יש בת צחוק
ערב יורד ויש חיבוק… חיבוק"


מרכיבים:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
300 גרם שוקולד מריר משובח
200 גרם שוקולד חלב משובח
1 מקל ווניל
לטבילה:
אננס, ליצ'י, פטל, פלחי הדר, בננה
תות שדה שלם, סוכריות גומי, נשיקות מרנג
מרשמלו, בראוניז, וכל המרבה הרי זה משובח

הצעת הגשה:
מקלות קינמון בציפוי שוקולד
אבקת נוגט אגוזי לוז
אבקת קקאו אדומה


אופן ההכנה:
מניחים את השמנת, החלב והמלח בסיר קטן.
חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים את הזרעים את תוך הסיר.
מוסיפים את תרמיל הווניל לסיר. מחממים לאט עד לנקודת הרתיחה.
מסירים מהאש, מרחיקים את תרמיל הווניל ומוסיפים את השוקולד.
מעבירים לסיר הפונדו.
שומרים על חומו של פונדו השוקולד על ידי נר דולק בתחתית.
חותכים את הפירות, את תותי השדה משאירים שלמים.


 


הגשה:


משפדים על שיפוד הפונדו מתערובת הפירות ושאר ההפתעות.
טובלים בשוקולד ונהנים.
ניתן לערבב את הפונדו עם מקלות קינמון, לטבול בשוקולד, ולאחר מכן לטבול באבקת נוגט או אבקת קקאו אדומה.


נטע בשביל השוקולד, מושב נחלים, משק 59, טל. 03-9362350, www.chocolata.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר