פוקאצ'ה קצ'קבל כבשים

חומרים1 ק"ג קמח פוקאצ'ה30 גר' שמרים טריים150-200 גר' קצ'קבל כבשים מגורד650 גר' מים מינרליים3 כפות שמן זית1 כף מלחאופן ההכנה:במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. לשים את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק..מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי – שעתיים.מחממים את הטאבון / תנור לטמפרטורה גבוהה (250 מעלות). מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות.מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.אופים עד שמשחים/מזהיב.המלצה:בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפיה. צילום דן פרץ

חומרים
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' שמרים טריים
150-200 גר' קצ'קבל כבשים מגורד
650 גר' מים מינרליים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד.
לשים את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק..
מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.
מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי – שעתיים.
מחממים את הטאבון / תנור לטמפרטורה גבוהה (250 מעלות).
מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות.
מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית.
אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
אופים עד שמשחים/מזהיב.

המלצה:
בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפיה.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר