פוקאצ'ה קצ'קבל כבשים

 

חומרים
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' שמרים טריים
150-200 גר' קצ'קבל כבשים מגורד
650 גר' מים מינרליים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד.
לשים את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק..
מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.
מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי – שעתיים.
מחממים את הטאבון / תנור לטמפרטורה גבוהה (250 מעלות).
מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות.
מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית.
אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
אופים עד שמשחים/מזהיב.

המלצה:
בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפיה.

צילום דן פרץ






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה