פותחים בקבוק: ביקורת יינות ספטמבר 2013

אלון גונן דגם וטעם יינות רבים בתקופת החגים. אלה רשמיו:

פ כמו פינוטאז'
הפינוטאז' הוא הכלאה של הזנים פינו-נואר וסינסו, אשר בוקבק לראשונה בשנת 1941 בדרום אפריקה.

יקב ברקן: ספיישל רזרב פינוטאז' 2010
12 חודשי חבית, 13.5% אלכוהול.
כיאה לזן, היין כהה ובעל צבע סגול עמוק. פירות מתוקים מדי לטעמי, שלא מתאזנים היטב עם רמת החמיצות הנדרשת, בועטים בפה ולא מאפשרים ליהנות מחוויית יין רגועה.
לצערי, אפטר טייסט של אצטון שלח את הבקבוק הזה לסיר הבישול.
המחיר 70 ₪

יקב אייל: פינוטאז' 2012
10 חודשי חבית, 12.8% אלכוהול. תוספת גאונית של 5% פטי ורדו עשתה את ההבדל.
גם כאן הצבע כהה מבריק. באף מתפרצת ארומטיות נפלאה שמגיעה מהפטי ורדו.
הענבים נבצרו בזמן והעניקו טעמי פרי צעיר בועט, עם מתיקות מאוזנת שמאפשרת ליהנות מהזן הזה. ריח וניל בקצוות עם המון אספרסו ומוקה. יופי של יין ליקב הקטן הזה.
המחיר 70 ₪

פ כמו פטי ורדו
יקב ברקן: ספיישל רזרב פטי ורדו 2010
מענבי פטי ורדו בדרך כלל לא עושים יין זני. כשמחליטים על כך, צריך להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן, אחרת מקבלים אכן יין קטן (petit) מהיין שיכול להיות נפלא.
זה מה שקרה לדעתי לספיישל רזרב של ברקן. משהו השתבש, ובטעימה היין פשוט חלש – הן בריח והן בעוצמה שציפיתי לקבל ממנו בפה.
המחיר 70 ₪

יקב כהנוב: פטי ורדו 2010 מסדרת כהנוב
צבע היין סגול כמעט אטום. יין סמיך מאוד, בעל ארומות אופייניות של תבלינים ופירות שחורים בשלים, שמעניקים באף אין ספור ריחות טובים.
בפה היין עוצמתי עם טעמי ריבה משובחת. אלכוהול מאזן את המתיקות, והיין חמאתי מאוד. אפטר טייסט מענג ביותר.
המחיר 100 ₪

יקב כהנוב: פטי ורדו 2012 מסדרת בילויים
מדובר בסדרה השמחה של היקב, שנוצרה על מנת להעניק לחובבי הפטי ורדו יין צעיר, קופצני, שמח, מאוזן ומוכן לשתייה, עם אוכל לידו. לא יין שרוצים שינתחו אותו על פי פרמטרים ביקורתיים, אלא על פי המושג 'טעים לא טעים'. ואכן היין טעים. ובסופו של דבר זה מה שחשוב. יין שנוצר עם המון אהבה לזן הזה. שאפו.
המחיר 60 ₪

פ כמו פטיט סירה
זן הפטיט סירה מאופיין בצבע סגול כהה. באף יש ארומות של עשבי תיבול והמון פלפל שחור, טעמי שזיף בשל, וכמובן חומציות שמורגשת בפה יחד עם טאנינים חזקים. זה יין גברי מאוד ושמו די מטעה. יין בעל יכולת התיישנות ארוכת טווח, כאשר הצעירים שביניהם מאוד קשים לשתייה.

יקב עמק האלה: פטיט סירה 2009
היין שופע ארומות של עשבי תיבול טריים, מעט טעמי סלמי בקצוות, עם מכות קטנות של פלפל שחור.
בפה היין עדיין מרגיש צעיר, וטעמי השזיף עדיין לא מגובשים בריכוז שלהם. קצת ריבה, קצת בוסר. עוד שנה שנתיים וזה יהיה ה-פטיט סירה.
המחיר 118 ₪

יקב ויתקין: פטיט סירה 2009
פה הצבע משחק תפקיד מרכזי: שחור אטום. הארומות ביין הזה מתפרצות ללא רחם, וקצת קשה ליהנות מהן בשל כך. הכול במסה אגרסיבית חסרת עדינות. שד לא רגוע.
יחד עם זאת, בפה היין רגוע יחסית ונעים לשתייה. טעמים מתוקים של פרי מאוד בשל ומאוד עסיסי. היין סמיך מאוד וצריך אוכל עם המון תיבול ותוכן לידו.
המחיר 99 ₪

יקב דלתון: פטיט סירה 2009 סדרה D
10 חודשים בחבית אמריקאית. צבע שחור מבריק. ארומות מפתיעות במקצת ולא אופייניות לזן. החבית העניקה את הווניל ומחית זיתים, ומעט תה ארל גריי בקצוות.
בפה היין מאוד מהנה, עם טעמי פרי נקיים, אוכמניות כחולות מרוסקות ושזיף צעיר. יין מצוין.
המחיר 65 ₪

יקב ברקן: פטיט סירה קלאסיק 2012
שימו לב למחיר: 35-25 שקלים במדפי הסופר. הופתעתי. אשכרה הופתעתי.
בקלאסיק של ברקן יש אכן פטיט סירה. צבע ארגמן יפה, ניחוחות של פלפל שחור והמון עשבי תיבול, בפה יש פרי טוב, עפיצות נעימה. יין צעיר שנעים לשתות.

ק כמו קריניאן
קריניאן הנו זן ענבים שאפשר להפיק ממנו יינות עשירים בצבע, עם ספקטרום טעמים וחומציות טובה, טעמי פרי כחול ושחור בשל. בדרך כלל נוטה לריבתיות, עם המון מינרליות רעננה ועומק פרי לעיס מאוד.

יקב ויתקין: קריניאן 2010
יקב ויתקין החזיר בשנים האחרונות את הקריניאן לתודעת הציבור כיין טוב, אפילו יין שאפשר להתגאות בו כסוג של זן ישראלי.
בקריניאנים האחרונים של ויתקין, היין היה בעל עוצמות פרי מסיביות, עם עושר טעמים וגוף קשוח; מה שגרם למרבית השותים אותו להעריץ את היינות הללו.
בקריניאן הנוכחי יש משהו אחר. היין עגול יותר, רך יותר, מעניק חוויה רגועה, ויש תחושה שהכרם מעט נרגע והפך לבוגר יותר.
אותי היין מעט הפתיע, ולא החלטתי אם אני אוהב את הגישה החדשה – קצת זרק אותי לעוד קברנה סוביניון שכולם עושים. מקריניאן ציפיתי להיות קריניאן.
המחיר 105 ₪


יקב סומק: קריניאן 2009
חלקה בת 40 שנים. 24 חודשי חבית.
צבע סגול שחור. ארומות של אדמה רטובה, פלפל שחור והמון פרי שחור וכחול, כמו אוכמניות בשלות ופטל. בפה יש קפה, שוקולד, מעט זסט של תפוז.
יין מאוזן מאוד מבחינת עפיצות וחומציות. קשה להפסיק לשתות מהיין ולהתפעל. מדובר בקריניאן מדהים.
המחיר 99 ₪

יקב כרמל: קריניאן 2008 הסדרה האזורית
לקריניאן מגפנים מבוגרות (old vines) מאזור זיכרון יעקב הוסיפו 10% פטי ורדו, וזה כשלעצמו כבר מעורר תהייה: מדוע היה צורך להוסיף צבע כהה וטעם ארומתי שמייחדים את הפטי ורדו.
הרי אם הקריניאן טוב ובשל ונבצר בזמן, ולא התבלבלו בינו לבין זן הארגמן, אז אין צורך להוסיף דבר.
צבע היין סגול שחור, ריחות של פרי בשל ריבתי דחוס, בפה יש המון טעמים בשלים מדי של דובדבן שחור מאוד מתוק. טעמי אספרסו באפטר טייסט ועץ מינורי.
היין לא מתחבר ולא מתגבש לנעימות בפה. יש חוסר איזון בין האלכוהול לטעמי הפרי הקשים. העפיצות חסרה, והעץ לא מעניק בית חסון לענבים. אכן צבע וארומות יש בשפע, אבל הפרי מאוד בעייתי.
המחיר 95 ₪

ס כמו סירה
יקב טפרברג: סירה 2010 סדרת סילבר
הסירה של טפרברג הוא יין בעל צבע אדום סגול בוהק. באף בוקעים ריחות של סיגליות ומעט וניל. בפה יש פרי טוב, חמיצות עדינה ומינרליות טובה. יין מעט מהודק ומפתיע בשל כך. באפטר טייסט עולה קצת האלון שמחדד את הטעמים של הפרי.
המחיר 37-47 ₪

יקב סומק: סירה 2009
ריחות מדהימים של פטל שחור, שזיפים צעירים, מעט עשן, אדמה, ותבלינים יבשים.
זה יין מורכב ועשיר מאוד בטעם. אפטר טייסט מאוד חמאתי ומאוד ארוך. היין מוכן לשתייה, אבל זה יין שרץ למרחקים ארוכים.
צלעות טלה קטנטנות, נתח קצבים עם קצת מלח ופלפל – לא יותר. היין יעשה את שאר העבודה. שאפו.
המחיר 99 ₪


יקב מונטיפיורי: סירה 2010
יין קשה מאוד, תפוס וסגור. הניחוחות יוצאים אט אט, ולא מאפשרים לקחת נשימה עמוקה וליהנות ממה שאמורים להיות ריחות של תבלינים ופרי שחור. באף מקבלים בעיקר חבית חדשה.
גם בפה היין לא בא לידי ביטוי בטעמים הקלאסיים של ענבי הסירה, ושוב נגריית העץ משתלטת.
יקר מכדי רק לבשל איתו. אם צריך לבחור מיינות מונטיפיורי, הייתי הולך על אלה שעץ לא נגע בהם. אותם אפשר לשתות.
המחיר 135 ₪

ב כמו בלנד בורדולזי
יקב הרי גליל: יראון 2010
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, ופטי ורדו.
מדובר באחד הבלנדים הבורדולזים הטובים שנעשו בישראל. מיצוי מקסימלי של פירות משובחים, עם מינימום התערבות.
היין לעיס מאוד, ואפשר לחוש בפה את הטוב שבכל ארבעת הזנים: עץ, ציפורן, חמאה מומסת, גם ציפורן בקצוות, פטל ועוד פטל – פשוט נפלא. יופי של יין.
המחיר 120 ₪

לסיכום: כנראה שהיקבים הצנועים והשקטים עושים את עבודתם נאמנה, ומעניקים לנו חוויה משובחת במחירים טובים.
רק אוכל טוב ויין משובח.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה