פילאס במילוי סלמון, תרד וריזוטו

 

הכנת 2 רולדות

חומרים:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
1 פילה סלמון (כ- 1.2 ק"ג), חצוי לאורכו ל- 2 חלקים
1 שקית עלי תרד 'סנפרוסט', מסוננים היטב מהנוזלים
מלח
פלפל שחור, גרוס עדין
5 כפות שמן זית
1/3 כוס דבש תמרים, להגשה
החומרים לריזוטו:
1/3 ק"ג אורז ריזוטו מובחר
1/4 כוס שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ דק
4 שיני שום
3 כוסות מים
1 סלסלה פטריות פורטבלו טריות, חתוכות לפרוסות דקות
מלח
פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:
להכנת הריזוטו:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
מוסיפים את הריזוטו וממשיכים לטגן עד קבלת גוון פנינה.
מוסיפים כוס מים ומבשלים כ- 5 דקות,
מוסיפים שוב כוס מים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
מוסיפים את כוס המים האחרונה ואת פטריות הפורטבלו.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים כ- 15 דקות נוספות.
מצננים. 
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות).
מרפדים תבנית בנייר אפייה. 
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית ואופים בתנור כ- 10 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.
מצננים. 
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
פורשים את הפילאס על משטח עבודה ומחלקים אותו ל- 2 מלבנים שווים.
מניחים במרכז כל מלבן נתח סלמון, מעליו שכבה של עלי תרד, ומעל התרד שכבה אחידה ריזוטו.
מגלגלים לרולדה.
מניחים את הרולדות בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה.
מברישים בשמן זית ואופים כ- 35 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.
מצננים. 

להגשה:
מניחים במרכז צלחת פרוסה מהרולדה, מזליפים כף דבש תמרים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה