מצרכים:
400 גר' דניס
1/3 כוס קמח
מלח
פלפל לבן
50 גק' חמאה
1/4 כוס יין לבן
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון משני לימונים טריים
1 כף טפנד זיתים ירוקים "בני דרום"
1 כף ממרח פלפלים אדומים- "בני דרום"
מס' גבעולי שמיר לקישוט
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם חצי מכמות גרידת הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
מקמחים את פילה הדניס ומניחים בצד.
מזקקים במחבת את החמאה ומוסיפים את גרידת הלימון שנותרה.
מטגנים את פילה הדניס בחמאה המזוקקת כדקה וחצי מכל צד (בהתחלה הצד ללא העור מונח כלפי מטה), ומניחים בצד.
לאותה מחבת (ללא הדג) מוסיפים 1/4 כוס מים, שום, יין לבן, מיץ לימון, מלח, פלפל.
מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב,
מוסיפים מעט שמיר קצוץ ומסירים מהאש.
להגשה:
מניחים את הפילה בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בגבעול שמיר, כפית טפנד זיתים וכף ממרח פלפלים אדומים.