פילה לוקוס במעטפת עלי פילו במילוי ריקוטה פסטו ברוטב קרם כעגבניות מיובשות ויין

חומרים ל- 5 מנות750 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות חתוך לרצועות באורך של כ- 15 ס"מ500 גרם גבינת ריקוטה טרייה100 גרם ממרח פסטו בזיליקום50 גרם עגבניות מיובשות3 כפות צנוברים קלוייםפלפל שחור גרוס ומלח8 פילטים של אנשובי במלח1 חבילה דפי פילו (6 דפים שלמים חצויים)מעט שמן זית מלח גסחומרים לרוטב100 גרם עגבניות מיובשות2 ענפי טימין טרייםחצי כוס יין לבן יבשרבע כוס ציר דגים250 סמ"ק שמנת מתוקה50 גרם חמאה חתוכה לקוביות2 שיני שום כתושמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה1. בקערה לערבב את גבינת הריקוטה, הפסטו והצנובר.2. בסיר להרתיח 1 ליטר מים ולחלוט את העגבניות המיובשות למשך דקה (גם את 100 גר' העגבניות של הרוטב).3. להוציא מהסיר ולהעביר למעבד מזון, ולהוסיף את האנשובי. לטחון בפולסים לקבלת מרקם גס ולא חלק.4. שליש מהכמות מערבבים עם גבינת הריקוטה והפסטו- שני שליש שומרים לרוטב. לתבל במלח ופלפל שחור ולשמור בקירור.5.לפתוח את בצק הפילו בכל פעם 3 דפים חצויים ולהניח במרכזם באלכסון את פילה הלוקוס.6. לפזר מעל את המילוי לגלגל את הפילו תוך כדי סגירת הקצוות ליצירת סיגר ממולא וסגור.7. להניח בתבנית משומנת, למרוח מעט שמן זית ומלח גס מעל ולאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 15 דקות. הכנת הרוטב1. להכניס לסיר קטן את הין, ציר הדגים, עגבניות מיובשות וטימין ולהביא לרתיחה. 2. לצמצם את כמות הנוזלים ל- רבע כוס ולהוסיף את השמנת המתוקה. לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מתחיל להסמיך. 3. לטרוף פנימה את קוביות החמאה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.במקום פילה הלוקוס ניתן להשתמש בכל דג איכותי אחר בעל בשר מוצק המתאים לאפייה.

חומרים ל- 5 מנות
750 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות חתוך לרצועות באורך של כ- 15 ס"מ
500 גרם גבינת ריקוטה טרייה
100 גרם ממרח פסטו בזיליקום
50 גרם עגבניות מיובשות
3 כפות צנוברים קלויים
פלפל שחור גרוס ומלח
8 פילטים של אנשובי במלח
1 חבילה דפי פילו (6 דפים שלמים חצויים)
מעט שמן זית
מלח גס

חומרים לרוטב
100 גרם עגבניות מיובשות
2 ענפי טימין טריים
חצי כוס יין לבן יבש
רבע כוס ציר דגים
250 סמ"ק שמנת מתוקה
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1. בקערה לערבב את גבינת הריקוטה, הפסטו והצנובר.

2. בסיר להרתיח 1 ליטר מים ולחלוט את העגבניות המיובשות למשך דקה (גם את 100 גר' העגבניות של הרוטב).

3. להוציא מהסיר ולהעביר למעבד מזון, ולהוסיף את האנשובי.
לטחון בפולסים לקבלת מרקם גס ולא חלק.

4. שליש מהכמות מערבבים עם גבינת הריקוטה והפסטו- שני שליש שומרים לרוטב. לתבל במלח ופלפל שחור ולשמור בקירור.

5.לפתוח את בצק הפילו בכל פעם 3 דפים חצויים ולהניח במרכזם באלכסון את פילה הלוקוס.

6. לפזר מעל את המילוי לגלגל את הפילו תוך כדי סגירת הקצוות ליצירת סיגר ממולא וסגור.

7. להניח בתבנית משומנת, למרוח מעט שמן זית ומלח גס מעל ולאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 15 דקות.

הכנת הרוטב
1. להכניס לסיר קטן את הין, ציר הדגים, עגבניות מיובשות וטימין ולהביא לרתיחה.

2. לצמצם את כמות הנוזלים ל- רבע כוס ולהוסיף את השמנת המתוקה. לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

3. לטרוף פנימה את קוביות החמאה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

במקום פילה הלוקוס ניתן להשתמש בכל דג איכותי אחר בעל בשר מוצק המתאים לאפייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר