פילה סלמון על הגריל בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסייתי

 

ל- 4 סועדים

מצרכים:
4 פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
3 כפות שמן זית
1 ראש ברוקולי
2 זוקיני
צרור אספרגוס
100 גרם שעועית ירוקה דקה
4 כפות קשיו קלוי
1 קובייה שום – דורות
4 קוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי – דורות
1 כף דבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל, ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות, למשך 10 דקות.
חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות ללא השורש, ואת הזוקיני לרצועות דקות.
מקלפים את האספרגוס בעזרת קולפן.
במים חמים עם חצי כפית מלח חולטים למשך כ-5 דקות את הברוקולי, הזוקיני, האספרגוס והשעועית.
כשהם מוכנים, מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.
מקפיצים במחבת גדולה עם שמן זית את הירקות, ומוסיפים את קוביות התערובת האסייתית, קוביות השום, הדבש והקשיו.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
על צלחת מניחים את הירקות הירוקים, מעל את פילה הסלמון ומגישים.

מתכונים נוספים עם עשבי בישול, תערובות תיבול, שום וג'ינג'ר של דורות מתפרסמים באתר: www.dorot.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה