חומרים לסועד אחד:
200 גרם פילה סלמון עם העור
2 סלקים גדולים
5-6 יחידות במיה
כפית כמון
חצי כוס קרם פרש או שמנת חמוצה
חופן קטן של עלי אורגנו
5 כפות שמן זית
3-4 עלי רוקט שטופים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
בתבנית אפייה עמוקה שמים את הסלק עם הקליפה, מערבבים עם שתי כפות שמן זית ומלח, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
מוציאים את הסלק ומקלפים, חותכים לקוביות גסות.
טוחנים במעבד מזון עם עלי האורגנו, כמון וחצי מכמות הקרם פרש עד לקבלת קרם חלק וסגול.
משפרים טעמים עם מלח ופלפל לבן.
חולטים את הבמיה במים רותחים עם מלח כדקה, מעבירים למי קרח.
ממליחים היטב את הדג וצורבים במחבת עם שמן זית עד מידת עשייה רצויה בדג (עדיף מדיום). מוסיפים את הבמיה למחבת עם כמה קוביות סלק וצורבים עוד דקה.
בצלחת הגשה מורחים קרם סלק, לצדו קרם פרש.
מפזרים את הבמיה והסלקים הצרובים ועליהם את הדג המוכן.
מערבבים 3-4 עלי רוקט עם שמן זית ומלח ומפזרים על המנה.
מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633
צילום בן יוסטר