פיצה שמש מלאווח

מותג מאסטר שף מציע מתכון לפיצה שמש שכתחתית שלה משתמשים במלאווח. מתכון קל יחסית להכנה כי לא מתעסקים עם בצק ותוצאה יפהפייה שכיף להגיש לאורחים

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה. צילום אפיק גבאי
מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה. צילום אפיק גבאי

מצרכים

5 מלאווח קפואים (מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההכנה)
1/2 קופסה שימורי עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
1 קופסה רסק עגבניות
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1 חלמון
1 קופסת שימורים זיתים חתוכים לטבעות מסוננים מנוזלים
1 קופסת גרגירי תירס מסוננים מנוזלים

לעיטור וציפוי

1 ביצה L, טרופה
שומשום לבן

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

בקערה מערבבים עגבניות חתוכות דק, רסק עגבניות ומלח.

בקערה שנייה מערבבים ריקוטה, 200 גרם גבינה צהובה, מלח וחלמון.

מניחים עיגול מלאווח על תבנית עם נייר אפייה (חשוב להניח כבר בשלב זה כי אחר כך יהיה קשה להרים).

מניחים מעליו, באמצע, צלחת הפוכה קטנה מקוטר המלאווח בערך ב-7 ס"מ.

יוצרים סימון עדין עם סכין כדי שאפשר יהיה לראות את קו המתאר של העיגול הפנימי.

בעיגול החיצוני מורחים מתערובת הגבינה בעזרת כפית.

מניחים מעל תלוליות של רוטב עגבניות.

מעטרים בזיתים או תירס ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה.

חורצים צורה של איקס בתוך העיגול הפנימי – עם 8 חתכים (ליצירת 8 משולשים).

מרימים כל שפיץ של משולש ומניחים אותו מעל המילוי.

מצמידים היטב לדפנות המלאווח החיצוני.

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה.

אוכלים חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה