פלאפל אפוי עם טחינה

מותג מכשירי החשמל לבית Beko מציע מתכון לפלאפל אפוי עם טחינה. קציצת החומוס שמטוגנת בשמן עמוק היא אחד מנכסי האוכל החזקים בישראל אך הנה גרסה בריאה יותר ללא טיגון

מעבירים את כדורי הפלאפל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות

מצרכים

400 גר' חומוס מושרה

80 גר' בצל

1 שן שום

20 גר' פטרוזיליה

1 כפית מיץ לימון

3 גר' כמון טחון

3 גר' כוסברה יבשה טחונה

3 גר' אבקת בצל

20 גר' קמח רב תכליתי

35 גר' קמח חיטה מלאה

מעט שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

שוטפים ומסננים את החומוס.

שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד מרקם גס.

מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים.

מפעילים שוב את מעבד המזון עד שהתערובת טחונה היטב.

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך.

מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים במשך 20-25 דקות.

מגישים לצד רוטב טחינה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה