פלאפל

זמן ההכנה: 30 דקותהחומרים להכנת פלאפל ( כ-50 כדורים)חצי ק"ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה 100 גרם קמח 75 גרם שומשום 5-6 שיני שום קלופותחצי כוס סודה לשתייה1 כוס מים 2 כפיות מלח 2 כפיות כמון 1 כף שאטה גרוס אופן ההכנה1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים2. שוטפים היטב את הירק3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום.4. ממשיכים לטחון כ- דקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים 7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג9. לבצע בדיקת טעמים – להוסיף תבלינים במידת הצורך10. להמשיך לטגן את שאר הכדורים

זמן ההכנה: 30 דקות

החומרים להכנת פלאפל ( כ-50 כדורים)
חצי ק"ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
100 גרם קמח
75 גרם שומשום
5-6 שיני שום קלופות
חצי כוס סודה לשתייה
1 כוס מים
2 כפיות מלח
2 כפיות כמון
1 כף שאטה גרוס

אופן ההכנה
1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים

2. שוטפים היטב את הירק

3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום.

4. ממשיכים לטחון כ- דקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים

5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני

6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים

7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה

8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג

9. לבצע בדיקת טעמים – להוסיף תבלינים במידת הצורך

10. להמשיך לטגן את שאר הכדורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר