פלאפל

 

זמן ההכנה: 30 דקות

החומרים להכנת פלאפל ( כ-50 כדורים)
חצי ק"ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
100 גרם קמח
75 גרם שומשום
5-6 שיני שום קלופות
חצי כוס סודה לשתייה
1 כוס מים
2 כפיות מלח
2 כפיות כמון
1 כף שאטה גרוס

אופן ההכנה
1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים

2. שוטפים היטב את הירק

3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום.

4. ממשיכים לטחון כ- דקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים

5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני

6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים

7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה

8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג

9. לבצע בדיקת טעמים – להוסיף תבלינים במידת הצורך

10. להמשיך לטגן את שאר הכדורים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה