לתבנית בקוטר 8
חומרים:
4 עלי בצק פילו
500 גר' רצועות פרגית
3 בצלים
50 גר' צימוקים לבנים
50 גר' אגוזי מלך
50. גר' שקדים מולבנים פרוסים
50 גר' צנובר
1 כפית קינמון טחון
100 מ"ל סילן
חצי כפית קושט
כפית מיורן יבש
מעט מלח + פלפל לבן
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל לגוון של קרמל בהיר.
מוסיפים את רצועות הפרגית וממתיקים עד לשינוי גוון.
מוסיפים את הצימוקים והפיצוחים ומטגנים למשך 5 דקות.
מתבלים.
מרפדים את התבנית בבצק פילו ומשמנים בספריי שמן קנולה.
מניחים את המלית בתבנית המרופדת ומכסים בבצק.
אופים בטמפרטורה 170 מעלות למשך 25 דקות.
מצפים באבקת סוכר ומגישים חם.
מכללת השף, www.hashef.co.il, 1700.700.690