פרגיות ביין וקראסט של פיצוחים

אינס ינאי שילת מציעה עבור עוף טוב מתכון למנה חגיגית ויפה המשלבת בין טעמים ומרקמים ומשאירה רושם רב, עם עופות שגדלו ללא אנטיביוטיקה ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה. יוצקים מעל את הרוטב ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים. צילום אמיר מנחם

מצרכים ל-6 מנות

לפרגיות

8  יחידות סטייק פרגית מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/2  כפית מלח
1/2  כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
3  כפות שמן זית

לרוטב

3 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 מקל קינמון
גרידת לימון – רק החלק הצהוב מרבע לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
2 כוסות יין אדום חצי יבש
2 כפות סילאן
1 כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים

לקראסט פיצוחים

3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
3  כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
1 שן שום כתושה
1 כפית גרידת לימון
1  כף דבש
1  כף טחינה

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות.

צולים בתנור 25-30 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב

מחממים בסיר קטן שמן זית.

מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון.

מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות.

מוסיפים את גרידת הלימון.

מתבלים במלח ובפלפל.

מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן.

מבשלים כ- 10 דקות.

לבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס.

מערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

מסירים מהאש.

מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.

הגשה

מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה.

יוצקים מעל את הרוטב.

מניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה