ל- 4 סועדים
חומרים:
4 בטטות בינוניות
1.5 קילו פרגיות נקיות
חומרים לקארי:
2 גבעולי בצל ירוק
¼ כוס כוסברה
¼ כוס פטרוזיליה
1 גבעול למון גראס
4 עלי כפיר ליים
½ כפית כמון
½ כפית גרעיני כוסברה קלויים וטחונים
½ פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
¼ כוס שמן זית
חומרים לסלט:
3 כפות שומשום שחור
2 מלפפונים פרוסים דק
כוס נבטי חמנייה
כוס רוקט
½ כוס נבטי אפונה או עדשים חומרים
לתיבול הסלט:
שמן זית
שמן שומשום
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקארי: כותשים גס את כל המרכיבים (פרט לשמן זית), מתבלים במעט מלח ומוסיפים את השמן.
משרים את הפרגיות בקארי למשך הלילה.
אופן הכנת המנה:
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) וצולים את הבטטות בשלמותן, עד שהן מתרככות מאוד. שומרים חם.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים בשמן זית, מעט שמן שומשום, מלח ומיץ לימון.
צולים את הפרגיות במחבת פסים 3-2 דקות מכל צד, ומניחים בצלחת הגשה לצד הסלט והבטטות.