פרעצל ביתי

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה להתנסות באפיית לחמים ביתיים כמו למשל פרעצל ביתי שגם אופים מתחילים יצליחו להכין

מותחים את הבצק עד קבלת חבל באורך כ-50 ס''מ ואז ניתן לעצב את צורת הפרעצל

רכיבים

360 מ"ל מים

2 כפות סוכר חום

7 גר' שמרים לאפייה

85 גר' חמאה מומסת

3 כפיות מלח

700 גר' קמח חיטה

2 ליטר מים

120 גר' סודה לשתייה

חלב צמחי להברשת הפרעצל

מלח גס

אופן ההכנה

מכניסים את השמרים, הסוכר והחמאה  לקערת המיקסר. מוסיפים 360 מ"ל מים חמים.

מערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

מניחים את הבצק בצד למשך כ-5 דקות.

לאחר השהיה מוסיפים קמח ומלח בזהירות.

לשים על מהירות נמוכה למשך כמה דקות.

מאיצים את המהירות בהדרגה.

לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים במשך 5 דקות נוספות.

יוצרים מהכדור בצק.

מניחים אותו בקערה משומנת.

משאירים את הבצק בקערה עד שיכפיל את גודלו.

חותכים את הבצק ל-8 חלקים.

מכסים בעדינות כל חלק בקמח על מנת שהפרעצלס לא יישברו בעת עיצוב את הצורה שלהם.

מותחים את הבצק עד קבלת חבל באורך כ-50 ס"מ.

ניתן לעצב את צורת הפרעצל.

מרתיחים 2 ליטר מים ומוסיפים סודה לשתייה.

כאשר המים מוכנים מנמיכים את האש.

מכניסים כל פרעצל לתוך המים למשך כ-20 שניות.

מוציאים את הפרעצלס ומניחים אותם בתבנית התנור שמכוסה בנייר אפייה.

מברישים את הפרעצלס עם החלב הצמחי.

מפזרים מעליהם מלח גס.

אופים למשך 15-17 דקות בחום של 220 מעלות.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה