פרפה לימון ברוטב פירות יער ורימונים

 

חומרים
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
מיץ מ-3 לימונים
קליפה מגורדת מלימון 1
200 מ"ל שמנת מתוקה

לרוטב פירות יער
800 גרם מיקס פירות יער
100 גרם גרעיני רימון
חצי כוס יין פורט
1 כף גראנדין (סירופ רימונים)
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

אופן ההכנה
במיקסר מקציפים החלמונים עם הסוכר כ- 10 דקות ,אח"כ מעבירים הקערה לאמבט מים (סיר עם מים רותחים מעל להבה) .מקציפים עד שמבהיר ומסמיך מעט, מורידים מהאש ומחזירים את קערת המיקסר ובה החלמונים חזרה למיקסר, על-מנת שהתערובת תתקרר.

כשהתערובת קרה מוסיפים בזילוף את מיץ הלימון וגרד לימון.

לחוד מקציפים את השמנת לקצפת חזקה ומקפלים אותה לתוך תערובת הביצים והלימון, רק כשהיא קרה לגמרי. יוצקים את התערובת לתבנית שעטופה בניילון נצמד ומכסים הכל בניילון .מכניסים
לפריזר ליממה לפחות .

לרוטב
את כל המרכיבים מכניסים לסיר ומאדים ,טוחנים התערובת ומקררים.
להגשה בוזקים מהרוטב על הצלחת פורסים פרוסת פרפה לימון ומקשטים בעלה נענע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה