fbpx

פרפה לימון ברוטב פירות יער ורימונים

חומרים4 חלמונים חצי כוס סוכר מיץ מ-3 לימונים קליפה מגורדת מלימון 1 200 מ"ל שמנת מתוקה לרוטב פירות יער800 גרם מיקס פירות יער 100 גרם גרעיני רימון חצי כוס יין פורט 1 כף גראנדין (סירופ רימונים)חצי כוס סוכר רבע כוס מים אופן ההכנהבמיקסר מקציפים החלמונים עם הסוכר כ- 10 דקות ,אח"כ מעבירים הקערה לאמבט מים (סיר עם מים רותחים מעל להבה) .מקציפים עד שמבהיר ומסמיך מעט, מורידים מהאש ומחזירים את קערת המיקסר ובה החלמונים חזרה למיקסר, על-מנת שהתערובת תתקרר.כשהתערובת קרה מוסיפים בזילוף את מיץ הלימון וגרד לימון.לחוד מקציפים את השמנת לקצפת חזקה ומקפלים אותה לתוך תערובת הביצים והלימון, רק כשהיא קרה לגמרי. יוצקים את התערובת לתבנית שעטופה בניילון נצמד ומכסים הכל בניילון .מכניסים לפריזר ליממה לפחות .לרוטבאת כל המרכיבים מכניסים לסיר ומאדים ,טוחנים התערובת ומקררים.להגשה בוזקים מהרוטב על הצלחת פורסים פרוסת פרפה לימון ומקשטים בעלה נענע.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
מיץ מ-3 לימונים
קליפה מגורדת מלימון 1
200 מ"ל שמנת מתוקה

לרוטב פירות יער
800 גרם מיקס פירות יער
100 גרם גרעיני רימון
חצי כוס יין פורט
1 כף גראנדין (סירופ רימונים)
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים

אופן ההכנה
במיקסר מקציפים החלמונים עם הסוכר כ- 10 דקות ,אח"כ מעבירים הקערה לאמבט מים (סיר עם מים רותחים מעל להבה) .מקציפים עד שמבהיר ומסמיך מעט, מורידים מהאש ומחזירים את קערת המיקסר ובה החלמונים חזרה למיקסר, על-מנת שהתערובת תתקרר.

כשהתערובת קרה מוסיפים בזילוף את מיץ הלימון וגרד לימון.

לחוד מקציפים את השמנת לקצפת חזקה ומקפלים אותה לתוך תערובת הביצים והלימון, רק כשהיא קרה לגמרי. יוצקים את התערובת לתבנית שעטופה בניילון נצמד ומכסים הכל בניילון .מכניסים
לפריזר ליממה לפחות .

לרוטב
את כל המרכיבים מכניסים לסיר ומאדים ,טוחנים התערובת ומקררים.
להגשה בוזקים מהרוטב על הצלחת פורסים פרוסת פרפה לימון ומקשטים בעלה נענע.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר