צ'ורוס עם ריבת אגסים

מתכון של שף חגי לרנר, מתאים לחנוכה וגם לכל עונת האגסים

צ'ורוס עם רעבת אגסים, מתכון של שף חגי לרנר
צ'ורוס עם רעבת אגסים, מתכון של שף חגי לרנר
 

מצרכים (לחמש מנות):

לצ'ורוס:

1 כוס מים

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות סוכר

רבע כפית מלח

1.5 כוסות קמח (200 גר')

3 ביצים

שמן לטיגון עמוק

לריבת אגסים:

4 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לקוביות קטנות

250 גר' סוכר

כמה טיפות מיץ לימון

מיץ מתפוז

אופן ההכנה:

מכינים ריבה:

בסיר בינוני/קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך.

מסירים מהאש ושומרים להגשה.

ניתן להגיש חם או קר.

מכינים צ'ורוס:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת.

מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן/בינוני.

מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה, ומפעילים לדקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק – ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה.

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.

מזלפים לשמן החם (180 מעלות) את הבצק – כדאי לחתוך בעזרת מספריים באורך 7-8 ס"מ בערך.

מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג.

אם אוהבים מאד מתוק ניתן לגלגל בסוכר.

מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה וכוס מים קרים ליד.

יובל בר-נר – איש האגסים, מייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומציג את המתכון יחד עם השף חגי לרנר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה