צלי עוף עם חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן

מתכון של שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D., עבור "מלח הארץ". מנה משביעה, דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים. מומלץ לאכול לצד ירקות מאודים או סלט ירקות רענן  

מנה משביעה, דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים
מנה משביעה, דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים

מצרכים ל-8 מנות

1.5  ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים

400  גרם חיטה מלאה

4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות

4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית

2 גבעולי רוזמרין

8-10 שיני שום טריות שלמות

4 כפות סילאן או 3 כפות דבש

2 כוסות מים

1/2 כפית 'מלח הארץ' מופחת נתרן  – 50% פחות נתרן

פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם

אופן ההכנה

שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ היטב ולהשאירם בקליפתם).

משמנים את התבנית ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי אדמה.

מסננים את החיטה מהמים ומערבבים אותה עם 2 כפות שמן זית, שיני שום, מלח מופחת נתרן, פלפל שחור, רוזמרין.

מפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת תפוחי האדמה.

מניחים את חלקי העוף מעל החיטה.

מערבבים בקערה: 2 כוסות מים, סילאן ו- 2 כפות שמן זית.

יוצקים מעל העוף (ניתן להשרות את העוף מראש).

מכסים בנייר אלומיניום.

אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום, ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי עד להשחמה יפה.

 

חברת מלח הארץ הינה היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה