קבב דג ברוטב נענע ויוגורט

 

מצרכים ל-6 מנות:
1 ק"ג פילה דג נקי מעצמות. אפשר להשתמש בדג באס, לוקוס, סלמון, אנטיאס או מוסר ים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה
1 כוס פירורי לחם
1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
20 זיתים שחורים קצוצים
40 גר’ חמאת תנובה מרוככת
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
18 מקלות קינמון עבים וארוכים מושרים במים

החומרים לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 צרור נענע
1 כף מיץ לימון
2 שיני שום
1 פלפל צי’לי ירוק קצוץ
מלח לפי הטעם
2 גביעי שלי יוגורט
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
קוצצים את הדגים בעזרת סכין חדה.
מוסיפים את כל חומרי הקבב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעצבים קבב על מקלות קינמון.
צולים בתנור, שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות, כ-10 דקות, , בתבנית עם נייר פרגמנט משומן.
מעבדים במעבד מזון שמן זית, עלי נענע, מיץ לימון, שום, צי’לי ומלח עד לקבלת ממרח ירוק.
מוסיפים את היוגורט, מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם.

הגשה:
מסדרים בכל צלחת 3 יחידות קבב.
יוצקים עליהן את הרוטב.
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים.

אפשר לשפד את הקבב גם על ענפי רוזמרין, או לא לשפד כלל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה