קדאיף במילוי קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים

 

צילום: רן בירןהמתכון מיועד ל- 5 מנות אישיות.

קדאיף

חומרים
150 גרם שיערות קדאיף
20 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
תבניות אלומיניום חד פעמיות

אופן ההכנה
לפזר בקערה את שיערות הקדאיף, לערבב עם אבקת הסוכר ולזלף מעט מהחמאה. לערבב ולהוסיף עוד חמאה. לסדר בתבנית האישית את הקדאיף לצורת קערה [להדביק לדפנות]. לאפות בחום של 160 מעלות – 10 דקות בערך, עד להזהבה.

קרם מסקרפונה

חומרים
קופסאת גבינת מסקרפונה [200 גרם]
200 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
ביצה

אופן ההכנה
להקציף את כל החומרים במיקסר עד לקבלת קרם יציב. לשמור בקירור עד להרכבת המנה.

תפוחים

חומרים
2 תפוחים ירוקים גדולים
4 כפות סוכר
מקל קינמון
מקל וניל
אבקת קינמון [חצי כפית]
20 גרם חמאה

אופן ההכנה
לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות. להמיס במחבת את הסוכר עם מעט מים. כאשר הסוכר מזהיב להוסיף את החמאה. להוסיף למחבת את התבלינים [את מקל הווניל צריך לחצות לאורך ולגרד. ולהוסיף את המקל גם למחבת]. לערבב הכל ולהוסיף את התפוחים. לערבב כמה דקות עד שהתפוחים עטופים בסוכר ומקבלים מעט צבע.

הרכבת המנה
בצלחת: מגישים את סלסלת הקדאיף. שופכים לתוכה מקרם המסקרפונה. מפזרים תפוחים ומעט מרוטב התפוחים שנשמר במחבת. אפשר לקשט במקל קינמון או במקל וניל. מומלץ להגיש עם גלידת וניל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה