קדירת שוקי עוף במשמשים מיובשים ודבלים

 

מצרכים ל- 6 מנות:
12 שוקי עוף
למשרה:
2 כפות דבש
6 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

חומרים לתאנים ולמשמשים המזוגגים:
12 משמשים יבשים חתוכים לרבעים ו/או רצועות
8 תאנים חתוכים לרבעים
3 כפות סוכר
2 כפות לימון
רבע כוס מים

4 כפות שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:
מתחילים במשרה:
מערבבים יחד את כל רכיבי המשרה, מורחים ביסודיות את שוקי העוף ומניחים אותן במשרה למשך שעתיים.
לאחר כשעתיים מניחים את השוקיים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל190-  מעלות למשך כ-10 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הזיגוג:
לוקחים מחבת טפלון. שופכים רבע כוס מים, 2 כפות לימון, ו- 3 כפות סוכר.
חותכים את המשמשים והתאנים לרבעים או לרצועות.
מקפיצים ביחד עם הרוטב שנוצר, ומצמצמים את הרוטב מעט.
מניחים בצד.
מוציאים את שוקי העוף מהתנור.
נותנים להן לנוח כ-6 דקות ומוסיפים מעליהן את הרוטב.

החורש מטעמים מהטבע






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה