קדירת שוקי עוף במשמשים מיובשים ודבלים

מצרכים ל- 6 מנות:12 שוקי עוףלמשרה:2 כפות דבש6 כפות שמן זית1 כפית פפריקהחצי כפית כורכוםמלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעםחומרים לתאנים ולמשמשים המזוגגים:12 משמשים יבשים חתוכים לרבעים ו/או רצועות8 תאנים חתוכים לרבעים3 כפות סוכר2 כפות לימוןרבע כוס מים4 כפות שמן לשימון התבניתאופן ההכנה:מתחילים במשרה:מערבבים יחד את כל רכיבי המשרה, מורחים ביסודיות את שוקי העוף ומניחים אותן במשרה למשך שעתיים.לאחר כשעתיים מניחים את השוקיים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל190-  מעלות למשך כ-10 דקות.מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות.בינתיים מכינים את הזיגוג:לוקחים מחבת טפלון. שופכים רבע כוס מים, 2 כפות לימון, ו- 3 כפות סוכר.חותכים את המשמשים והתאנים לרבעים או לרצועות.מקפיצים ביחד עם הרוטב שנוצר, ומצמצמים את הרוטב מעט.מניחים בצד.מוציאים את שוקי העוף מהתנור.נותנים להן לנוח כ-6 דקות ומוסיפים מעליהן את הרוטב.החורש מטעמים מהטבע

מצרכים ל- 6 מנות:
12 שוקי עוף
למשרה:
2 כפות דבש
6 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

חומרים לתאנים ולמשמשים המזוגגים:
12 משמשים יבשים חתוכים לרבעים ו/או רצועות
8 תאנים חתוכים לרבעים
3 כפות סוכר
2 כפות לימון
רבע כוס מים

4 כפות שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:
מתחילים במשרה:
מערבבים יחד את כל רכיבי המשרה, מורחים ביסודיות את שוקי העוף ומניחים אותן במשרה למשך שעתיים.
לאחר כשעתיים מניחים את השוקיים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל190-  מעלות למשך כ-10 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הזיגוג:
לוקחים מחבת טפלון. שופכים רבע כוס מים, 2 כפות לימון, ו- 3 כפות סוכר.
חותכים את המשמשים והתאנים לרבעים או לרצועות.
מקפיצים ביחד עם הרוטב שנוצר, ומצמצמים את הרוטב מעט.
מניחים בצד.
מוציאים את שוקי העוף מהתנור.
נותנים להן לנוח כ-6 דקות ומוסיפים מעליהן את הרוטב.

החורש מטעמים מהטבע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר