קדרת עוף- בטטה כתומה, ארטישוק ירושלמי צחור וגרגרי חומוס זהובים

חומרים1 ק"ג עוף – נתחים לפי בחירה 2 בצלים חתוכים ל"פלחים" (שמיניות) 5-6 שיני שום שלמות 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות 2 בטטות פרוסות 1 כוס גרגירי חומוס (מקופסת שימורים או מבושלים ומוקפאים) 2 כפיות תבלין גראם-מסאלהמלח ופלפל שחור טרי1 כוס מים2-3 כפות שמן זיתאופן ההכנה1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומשחימים את נתחי העוף על להבה גבוהה. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד. 2. באותו שמן מטגנים את הבצלים והשום. מוסיפים ירקות, חומוס ותבלינים, מערבבים היטב ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העוף וכוס מים. מכסים ומרתיחים. 3. אחרי הרתיחה מבשלים כשעה על להבה נמוכה. הבטטה תתבשל יתר על המידה, אבל זה בסדר, ככה אנחנו רוצים אותה – פירה בטטה, עם פרוסות ארטישוק ירושלמי קרנצ'י וגרגירי חומוס.

חומרים
1 ק"ג עוף – נתחים לפי בחירה
2 בצלים חתוכים ל"פלחים" (שמיניות)
5-6 שיני שום שלמות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות
2 בטטות פרוסות
1 כוס גרגירי חומוס (מקופסת שימורים או מבושלים ומוקפאים)
2 כפיות תבלין גראם-מסאלה
מלח ופלפל שחור טרי
1 כוס מים
2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומשחימים את נתחי העוף על להבה גבוהה. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.

2. באותו שמן מטגנים את הבצלים והשום. מוסיפים ירקות, חומוס ותבלינים, מערבבים היטב ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העוף וכוס מים. מכסים ומרתיחים.

3. אחרי הרתיחה מבשלים כשעה על להבה נמוכה. הבטטה תתבשל יתר על המידה, אבל זה בסדר, ככה אנחנו רוצים אותה – פירה בטטה, עם פרוסות ארטישוק ירושלמי קרנצ'י וגרגירי חומוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר