קוביות גבינה ושטרויזל

חומרים לתבנית בגודל 25 על 35 ס"מ:לבסיס:100 גרם חמאה רכה1/4 כוס סוכר1 חלמון1 כף מים קרים210 גרם (11/2 כוסות) קמח1/2 כפית אבקת אפייהלמלית גבינה:1 ק”ג גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר4 ביצים1 שקית (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל קליפה מגוררת מ-1/2 לימון1/4 כפית תמצית וניללשטרויזל:100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כוס סוכר 140 גרם (1 כוס) קמח 4 כפיות קמח שיבולת שועל אופן ההכנה:מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.  מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.  מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25”35 ס”מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.  מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס. מכינים את השטרויזל ואופים: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמחים ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים על העוגה.  אופים 60-50 דקות עד להזהבה. מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד 4 ימים. גיוונים: –  אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה.  – מוסיפים למלית 1/2 כוס צימוקים כהים.  – אם אין קמח שיבולת שועל, מחליפים בקמח רגיל באותה כמות. צילום דן לב

חומרים לתבנית בגודל 25 על 35 ס"מ:
לבסיס:
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף מים קרים
210 גרם (11/2 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

למלית גבינה:
1 ק”ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 שקית (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/4 כפית תמצית וניל

לשטרויזל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח
4 כפיות קמח שיבולת שועל

אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס:
מערבלים חמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים. 
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25”35 ס”מ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית:
טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים על הבסיס.

מכינים את השטרויזל ואופים:
מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון,
מוסיפים קמחים ומערבבים לתערובת פירורית.
מפזרים על העוגה. 
אופים 60-50 דקות עד להזהבה.
מצננים היטב וחותכים לקוביות.
שומרים במקרר עד 4 ימים.

גיוונים: 
–  אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה. 
– מוסיפים למלית 1/2 כוס צימוקים כהים. 
– אם אין קמח שיבולת שועל, מחליפים בקמח רגיל באותה כמות.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר