קובלר תאנים וגבינת שמנת עזים – על הגריל

חומרים ל6 אנשיםבצק פרורים:1 כוס סוכר1 כוס קמחחצי כוס חמאהאופן ההכנהלחבר את המוצרים, עד לקבלת בצק אחיד יבש, לפורר בין הידיים עד אשר מתקבלת מעיין אבקה גסה – פרורים קטנים של בצק. לשטח על תבנית אפייה, ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 10 – 15 דקות עד אשר מקבל צבע זהוב. לצנן ולשמור במקום יבש.לקובלר התאניםנייר אלומיניום סלסלת תאנים טריות – כ 1 ק"ג100 גרם גבינת שמנת עזים, ניתן להחליף במסקרפונהרבע כוס ליקר קרם דה קסיס2 כפות חמאה4 כפות סוכר2 כוסות בצק פרורים מוכן מראש אופן ההכנהלחתוך מגליל של נייר אלומיניום, ברוחב 30 ס"מ, 6 חתיכות באורך 60 ס"מ כ"א. לסדר אותן אחת על השנייה בשתי וערב, כך שפעם אחת הצד הארוך יהיה אנכי כלפינו, ופעם שנייה יהיה אופקי כלפינו, לחזור שוב ושוב עם כל ניירות האלומיניום.במרכז המשטח של ניירות האלומיניום, למרוח קלות את 2 כפות החמאה ולפזר מעל 2 כפות סוכר.בעזרת סכין חדה, לחרוץ בכל תאנה בקדקודה שני חתכים לצורת X, לזרזף לפנים כל תאנה ככפית מליקר הקסיס, ולהוסיף כפית קטנה של גבינת שמנת עזים.לצופף את התאנים במרכז נייר האלומיניום, מעל החמאה והסוכר, לפזר מעליהן את יתרת 2 כפות הסוכר, להרים את דפנות נייר האלומיניום כלפי מעלה במטרה לסגור על התאנים, לעצב עם הידיים מעיין עיגול מנייר האלומיניום, מעל לתאנים לפזר את בצק הפירורים, ולסגור את נייר האלומיניום כמו כיפה כלפי מעלה מעל התאנים, סביב עיפרון. כך שכאשר נשלוף את העיפרון תישאר ערובה קטנה. לסדר רשת של גריל מוגבהת מעל גחלים לוחשות כך שאם נעמיד את כף היד מעליהן, נוכל להשאיר את היד למשך 3 שניות מבלי שיהיה חם מידי. להניח את קובלר התאנים שבנייר האלומיניום על הגריל למשך 30 – 40 דקות, לוודא מידי פעם שהחום לא נחלש מידי.

חומרים ל6 אנשים
בצק פרורים:
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
חצי כוס חמאה

אופן ההכנה
לחבר את המוצרים, עד לקבלת בצק אחיד יבש, לפורר בין הידיים עד אשר מתקבלת מעיין אבקה גסה – פרורים קטנים של בצק.

לשטח על תבנית אפייה, ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 10 – 15 דקות עד אשר מקבל צבע זהוב. לצנן ולשמור במקום יבש.

לקובלר התאנים
נייר אלומיניום
סלסלת תאנים טריות – כ 1 ק"ג
100 גרם גבינת שמנת עזים, ניתן להחליף במסקרפונה
רבע כוס ליקר קרם דה קסיס
2 כפות חמאה
4 כפות סוכר
2 כוסות בצק פרורים מוכן מראש

אופן ההכנה
לחתוך מגליל של נייר אלומיניום, ברוחב 30 ס"מ, 6 חתיכות באורך 60 ס"מ כ"א.

לסדר אותן אחת על השנייה בשתי וערב, כך שפעם אחת הצד הארוך יהיה אנכי כלפינו, ופעם שנייה יהיה אופקי כלפינו, לחזור שוב ושוב עם כל ניירות האלומיניום.

במרכז המשטח של ניירות האלומיניום, למרוח קלות את 2 כפות החמאה ולפזר מעל 2 כפות סוכר.

בעזרת סכין חדה, לחרוץ בכל תאנה בקדקודה שני חתכים לצורת X, לזרזף לפנים כל תאנה ככפית מליקר הקסיס, ולהוסיף כפית קטנה של גבינת שמנת עזים.

לצופף את התאנים במרכז נייר האלומיניום, מעל החמאה והסוכר, לפזר מעליהן את יתרת 2 כפות הסוכר, להרים את דפנות נייר האלומיניום כלפי מעלה במטרה לסגור על התאנים, לעצב עם הידיים מעיין עיגול מנייר האלומיניום, מעל לתאנים לפזר את בצק הפירורים, ולסגור את נייר האלומיניום כמו כיפה כלפי מעלה מעל התאנים, סביב עיפרון.

כך שכאשר נשלוף את העיפרון תישאר ערובה קטנה.

לסדר רשת של גריל מוגבהת מעל גחלים לוחשות כך שאם נעמיד את כף היד מעליהן, נוכל להשאיר את היד למשך 3 שניות מבלי שיהיה חם מידי.

להניח את קובלר התאנים שבנייר האלומיניום על הגריל למשך 30 – 40 דקות, לוודא מידי פעם שהחום לא נחלש מידי.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר