קוגלהוף

קוגלהוף המקורית הנה עוגה גרמנית על בסיס צימוקים ושקדים. מיקי שמו משדרג את המתכון הקלאסי עם קקאו, סוכר וקפה

קוגלהוף המקורית הנה עוגה גרמנית על בסיס צימוקים ושקדים. מיקי שמו משדרג את המתכון הקלאסי עם קקאו, סוכר וקפה.

נדרשת תבנית אפייה "קוגלהוף" – תבנית אפייה עם החור באמצע בקוטר 24,22 ס"מ; תבנית האפייה המיתולוגית הנמצאת בכל בית, ואולי אתם לא זוכרים היכן הנחתם אותה…

חומרים לבצק שמרים (כמות הבצק מתאימה לשתי עוגות):
750 גר' קמח (6 כוסות)
25 גר' שמרים טריים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
3 יח' ביצים מס' 1
250 גר' חלב (2/3 כוס)
200 גר' חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ' החדר
5 גר' מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 פרי

אופן ההכנה:
בעזרת וו לישה של המיקסר, מערבבים את כל החומרים במהירות איטית, מלבד החמאה והמלח.
כאשר הבצק מתאחד במיקסר, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב ל-10 שניות נוספות.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות או לילה מראש.

אופן העריכה:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי של חצי ס"מ (25*40).
על כל שטח הפנים של המלבן, מורחים בעזרת מברשת או כף, חמאה מומסת – חשוב שתישאר לבנה (במתכון הקלאסי משתמשים בשמן).
לאחר מכן מערבבים 2 כפות קקאו מלאות + ו כוס סוכר וכפית מחוקה של קפה נמס, ומכסים את כל הבצק המרוח בחמאה, בתערובת הקקאו והסוכר והקפה.
מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה – לגליל ומסדרים בתוך תבנית הקוגלהוף. מחברים את הקצוות אחד לשני.
מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ' החודר, או עד אשר העוגה מכפילה את נפחה.
אופים במשך כ-35 דקות בטמפ' של 170 מעלות.

אופציה נוספת למילוי:
1 כפית קינמון
1כוס אגוזים קצוצים
1 כוס סוכר
מערבבים את כל החומרים ומפזרים על הבצק המרוח בחמאה.


לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'. www.shemo.co.il


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר