מצרכים ל- 4 מנות:
4 שוקיים של אווז
חבילת ניוקי
אווז מעושן
4 שיני שום פרוס
150 גר' תרד
100 מ"ל יין לבן
200 מ"ל ציר ירקות
גרידת לימון אחד
שתי כפיות טימין קצוץ
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מנקים את השוקיים מעודף השומן.
ממיסים את השומן בסיר.
מעסים את השוקיים בגרידת לימון, טימין ומלח גס ופלפל.
משרים לשעתיים במקרר.
שוטפים ומכניסים למגש אפייה.
מכסים את השוקיים בשומן האווז המומס.
עוטפים בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 80 מעלות למשך 7 שעות.
מבשלים את הניוקי במים 5-7 דקות,.
מחממים מחבת עם שמן זית.
מטגנים שום פרוס ורצועות אווז מעושן.
מוסיפים את הניוקי המבושל ומקפיצים עם היין הלבן עד שהוא מתאדה.
מוסיפים ציר ירקות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מוסיפים את התרד הטרי להקפצה קצרה נוספת.
אופן ההגשה:
מניחים את הניוקי המוקפצים על גבי צלחת עמוקה, ומעליהם את נתח שוק האווז.
ממתכוני עכבר שף 2009