קונפי תאנים

 

החומרים הדרושים להכנת כ- חצי קילו
2 בקבוקי יין מרלו 750 מ"ל
חצי קילו תאנים מיובשות
10 כפיות סוכר
2 מקלות קינמון
4 מסמרי ציפורן (או מעט מוסקט)
חופן פלפל שחור
חצי ליטר מים

אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים לתוך סיר בישול קטן, ומבשלים כ-25 דקות.

לאחר מכן מוציאים את התאנים מהסיר וממשיכים בבישול הרוטב על אש נמוכה עד להסמכתו.

אופן ההגשה
מניחים על צלחת כ- שלוש עד ארבע תאנים ומחממים במיקרו כ-20 שניות, מוסיפים את הרוטב מסביב עם 2 כדורי גלידת וניל ומעטרים עם עלה נענע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה