קוקטייל דגים ים תיכוני על קונפי עגבניות תמר ושמן שומשום

 

חומרים ל 4 מנות
לקצוץ גס בסכין: 200 גרם דניס טרי, 200 גרם בורי טרי, 150 גר’ טונה אדומה טרייה
2 בצל שלוט קצוץ
1 יחידה פלפל צ’ילי
4 זיתי קלמטה
צרור כוסברה ונענע קצוצה
מיץ משני לימונים
שמן זית
מלח ים ופלפל גרוס
1 ק”ג עגבניות תמר קשות ואדומות
4 שיני שום כתושות
כף טימין קצוץ
4 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה
חורצים 2 חריצים על העגבניה וחולטים במים רותחים, מוציאים למי קרח ומקלפים.

חותכים אותן ל 4 רבעים, מנקים, מגרענים ומייבשים. מניחים את העגבניות על תבנית ונייר אפייה, מערבבים בקערה את השום, הטימין, מלח, פלפל ושמן שומשום. מברישים את העגבניות במרינדה ואופים בתנור 3 שעות בטמפרטורה של 110 מעלות.

לאחר שהקונפי מוכן והתקרר מסדרים אותו בתחתית כוס מרטיני, או בצלחת הגשה (כמו בתמונה), מתבלים את הדגים בירקות הקצוצים, עשבי התיבול ותבלינים , מניחים בכוס מרטיני ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה