קורדון בלו

 

למנה אחת

חומרים:
1 חזה עוף
20 גר' חזה אווז מעושן
20 גר' חמאה
80 גר' קוקטיל פטריות (פורטובלו, יער, שמפיניון)
2 ענפיי טימין מופרדים לעלים
4 עלי בזיליקום
15 מ"ל יין לבן
1 כפית חרדל דיג'ון גרגירים
50 גר' קמח לציפוי
1 ביצה (אפשר מתובלת המלח פלפל)
40 גר' פירורי לחם יפניים (פנקו)

חומרים לרוטב:
10 גר' חמאה
1 כפית חרדל דיג'ון גרגירים
1 כפית חרדל דיג'ון חלק
10 מ"ל יין לבן
20 מ"ל ציר בקר
80 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1 ענף טימין


אופן ההכנה:
במחבת חם מטגנים חזה אווז בחמאה מוסיפים פטריות עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים יין לבן ומצמצמים. מוסיפים עשבי תיבול ואת החרדל גרגירים ומקררים בערך חצי שעה.
ממלאים את החזה עוף במלית הצוננת, סוגרים עם קיסם ומצפים בקמח ביצה ופירורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק עד לפריכות, מוציאים ופורסים, משלימים אפיה בתנור בחום 200 מעלות במשך כ– 2 דקות.
לרוטב ממיסים חמאה מוסיפים את שני סוגי החרדל, יין לבן, ציר בקר ואת השמנת המתוקה מביאים לרתיחה ומצמצמים את הרוטב עם ענף הטימין עד לסמיכות.

אופן ההגשה:
מגישים על מצע פירה חם בליווי הרוטב.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה