קינוח שוקולד וקצפת על מצע של עוגייה

מתכון של שני סגדן עבור חברת כרמית להכנה ביתית של קינוח חורפי. אם הוא מזכיר לכם "קרמבו", זה לא הדמיון הפרוע שלכם

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים אבל סביר להניח שיתחסלו עוד קודם. צילום אמיר מנחם
ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים אבל סביר להניח שיתחסלו עוד קודם. צילום אמיר מנחם

חומרים לתחתית בצק פריך שוקולד

360 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת קקאו

1 ביצה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה.

מערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס.

מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.

אופים בתנור 10-12 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר.

מסדרים את תחתיות הקינוח על גבי תבנית.

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

חומרים להכנת המרנג

100 גרם חלבון ביצה

200 גרם סוכר

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד.

מערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי.

מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה.

מקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה.

מזלפים את המרנג על כל תחתית בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.

שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

חומרים לציפוי שוקולד

250 גרם שוקולד כמו אגו מריר 60% מוצקי קקאו

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפייה או בבית טבע)

לחלופין: להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.

טובלים את התחתיות עם המרנג הקפוא בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים, אבל סביר להניח שיתחסלו עוד קודם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה