קינוח תפוחי עץ

 

תערובת למילוי התפוח – כמויות ע"פ הטעם
אגוזים קצוצים
סוכר חום
צימוקים קטנים
קינמון.

אופן ההכנה
לוקחים תפוחי עץ מסוג גרני סמית'.

מרוקנים את הגרעינים והליבה מהאמצע מבלי לחתוך את התפוח. חורצים בסכין (שוב, מבלי לחתוך לגמרי) את היקף התפוח.

ממלאים את החור במילוי עד הקצה, ומזלפים יין אדום מתוק (אפשר גם יין קידוש) לתוך כל תפוח. על כל תפוח שמים קוביית חמאה.

את התבנית עוטפים בנייר כסף, ומחממים עד כ- 15 דקות ב180 מעלות.

אח"כ מורידים את נייר הכסף ומוסיפים לעוד כ- 5 דקות בתנור, כדי שהתפוחים ישחימו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה