קיץ 2018: שותים יינות לבנים ורוזה

הקיץ הישראלי אוהב יינות לבנים. את האדומים הכבדים כדאי להשאיר לחורף
איזה כייף שצריכת היינות הלבנים ורוזה בארץ עולה שנה אחרי שנה והיקבים מגבירים את הנטיעות ואת הייצור. הקיץ הישראלי הלוהט זועק ליינות צוננים ומתאימים לאוכל, ואנחנו מביאים לכם קצת מידע ומחירים. כל היינות כשרים למעט אלה שצוין כי אינם כשרים

עד 50 ₪

יקב טפרברג – רוזה 2017 מסדרת IMPRESSION

דבר היקב: עשוי 70% ענבי גרנאש, 30% ברברה מכרם עמק אילון. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. 12.7% אלכוהול. יין ססגוני ומלא חן, בעל חמיצות מעודנת ומרקם רך. היין יבש אך משאיר בפה תחושה של פרי צעיר ורענן. מחירו 45 .

יקב סגל – יין לבן יבש "של סגל" 2017

דבר היקב: מורכב מענבי סוביניון בלאן, פרנץ' קולומברד ומוסקט. ביין רענן ופירותי. מחירו 25 .

יקב היוצר – בראשית רוזה 2017

דבר היקב: ייו יבש עשוי מענבי גרנאש מכרם בכפר קיש. צבע היין סלמון בהיר, עם ניחוח של אפרסק, תותים ואגס מתוק. 12.5% אלכוהול. מחירו 40 .

50 ₪ עד 100 ₪

יקב היוצר – Legato ויונייה 2017

דבר היקב: יין יבש. הענבים מכרם ויונייה נטוע בהר ברכה בשומרון בגובה 780 מטר. המיץ הנקי הותסס במיכל נירוסטה בחום מבוקר במשך חודש. היין נשמר "על השמרים" שלושה חודשים נוספים. צבע צהוב בהיר עם גוון ירקרק, בעל ריחות של פרחים לבנים ומשמש, אגס ואפרסק, עגול וארוך בפה. אלכוהול 13%. מחירו 70 ₪.

יקב פסגות – ויונייה 2017

דבר היקב: הענבים מכרם מטע בהרי ירושלים. יין יבש,  12.5% אלכוהול. ליין מבנה חומצי, אלגנטי ובלתי מכביד, עם קו מינרלי ואלכוהול נמוך, ומנעד פרי ירקרק ולבן. בציר שני של חלק מהענבים בהבשלה מלאה על גבול ההצטמקות נתן ליין מנעד פירות טרופיים, משמש בשל ותבלינים אקזוטיים. מחירו 68 .

 יקב פסגות – רוזה 2017

דבר היקב: יין יבש, מורכב ממרלו – 55%, פטי וורדו – 23%, קברנה פרנק – 22%. אלכוהול: 12.5%. הענבים נבצרו בנפרד ולאחר התסיסות היינות אוחדו. זהו יין רוזה רענן ופריך, מבנה אלגנטי, בעל קו מינרלי, עם ארומות וטעמים של פרחים, אשכולית ורודה, ופירות יער. מחירו 68 .

יקב אמפורה – רוזה טרואר גולן 2017

דבר היקב: עשוי מענבי סירה וברברה מכרם שעל בצפון רמת הגולן. התירוש תסס במכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה בתסיסה קרה במשך 60 יום. אלכוהול: . 12.5%. ליין גוון ורוד עדין. האף שופע אפרסקים וורדים. בפה טעמי חמוציות ודובדבנים בהירים. מחירו 75 ₪.

יקב אמפורה – רוזה טרואר כרמל 2017

דבר היקב: עשוי מענבי קריניאן מכרמים על מדרונות הכרמל. התירוש תסס במכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה במשך 60 יום. אלכוהול: 11.7%. ליין ניחוחות תותים ופרחוניות אביבית. החך מוצף בטעמי גרגרים אדומים והדריות של אשכולית אדומה. מחירו 75 ₪.

יקב אמפורה – בלאן דה נואר 2017

דבר היקב: בלאן דה נואר הינו יין שמיוצר מענבים אדומים בהליך עשייה של יין לבן. עשוי מענבי קריניאן, סירה ומרלו, מכרמים בצפון הגולן ובאזור הכרמל. התירוש תסס במכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה, תוך עבודה עם שמרים שונים לקבלת משקל פרי ומגוון ארומטי. 12.8% אלכוהול. יין בגוון אפרסק עדין ושמחה של פרי אדום צעיר. טעמים מודגשים של חמוציות ותותים טריים. מחירו 75 ₪.

יקב ג'וזף דרוהין – בורגון אליגוטה

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן: הסקוטית מבית ישרקו מציעה לשולחן חג השבועות מגוון יינות לבנים מיקב ג'וזף דרוהין מחבל בורגון בצרפת. יין זה עשוי 100% ענבי אליגוטה. לאחר ההתססה היין עובר התבגרות של 5-7 חודשים במכלי נירוסטה. מתקבל יין רענן ופריך. מחירו 85 . לא כשר.

יקב ירושלים – לבן יבש 2017

יקב ירושלים – דבר היקב: יין לבן יבש שהוא בלנד ארומטי של שלושה זני ענבים:  גוורצטרמינר, שרדונה וסוביניון בלאן מכרמי הר ברכה בגובה 850  מטרים. היין מתאפיין בצבע קש חיוור וניחוחות רעננים של פירות טריים: אפרסק, מלון ואשכולית. ממלא את החך בטעמים רעננים של פירות, ובחומציות עדינה וסיומת אלגנטית ומתמשכת. אלכוהול 11.5%. מחירו 65 .

יקב טפרברג – פינו גרי 2016 מסדרת ESSENCE

דבר היקב: עשוי  100% ענבי פינו גרי ממכרם "כתף המוכתר" בהרי יהודה (גובה 900 מטר). כרם זה עבר מספר סבבי דילול אשכולות כדי להגיע לענבים עשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות. היין התיישן על שמריו בשיטת sur lie במשך 5 חודשים. צבע היין זהוב אפרפר עדין וצלול. בוקה עשיר מלווה במינרליות מורכבת ונגיעה פירותית. בפה היין עשיר ומהנה. בעל נוכחות. גוף בינוני פלוס, עשיר ומורכב, עם  חמיצות רעננה וסיומת עגולה ומהנה. 13.1% אלכוהול. מחירו 75 .

יקב ברקן – גוורצטרמינר ספיישל רזרב 2017

דבר היקב: עשוי 100% ענבי גוורצטרמינר מכרמי בלוע (דלתון) ובית נקופה (הרי ירושלים). אלכוהול: 13%. צבע היין קש זהוב בהיר. אף מלא בארומות של פריחת הדרים, מי ורדים, ליצ'י, פאי לימון, ורמזים של תפוז מקורמל. בפה טעמי אגסים, בננות, פירות טרופיים וסוכריות תפוח עץ. סיומת מתקתקה ונעימה המלווה בחמיצות מעודנת ורעננה. מחירו 75 .

יקב טוליפ – ווייט 2017

דבר היקב: עשוי מענבי גוורצטרמינר וסוביניון בלאן מכרמים בכפר יובל ופלאטו דלתון. בציר ידני. עורבבו ביחד לאחר סיום התסיסה.  ליין יש ארומות טרופיות וארומות של פרי הדר. גוף קל ורענן. מחירו 75 ₪.

יקב טוליפ – White Espero 2017

דבר היקב: עשוי מענבי ויונייה ושרדונה מכרם מטע, ופרנץ' קולומברד מיקב בנימינה. הוויונייה תסס בעץ במשך 3 חודשים, השרדונה והפרנץ' קולומברד הותססו בנפרד במכלי נירוסטה. היין עבר תסיסה מלולקטית חלקית. ליין ארומות של פירות לבנים, אשכולית ואפרסק לבן. תבלינים: אורגנו וטימין. הפה רענן ופריך. מחירו 90 .

יקב מאיה – MARE PINK

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: יין רוזה מענבי קריניאן מכרם ביר טאטא בזיכרון יעקב, ומורבדר מכרם מטע. הענבים הותססו ביחד לקבלת אחידות ורכות בטעמים. ליין ארומות פרי אדום ורענן, גוף קל וסיומת נעימה. 12.5% אלכוהול. מחירו 79 .

יקב יתיר – ויונייה 2016

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: היין הלבן היחיד של יקב יתיר. הענבים נבצרו משני כרמים ביער יתיר. התבגרות במכלי נירוסטה עם מרכיב של התבגרות בחביות (ישנות ונייטרליות), כדי להוסיף מבנה והתפתחות בלי לעמעם את טעמי הפרי. התוצאה: יין בעל נפח יפה. מחירו 90 .

יקב כרמי יוסף – BRAVDO שרדונה 2017

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי שרדונה. תסיסה איטית וקרה במכל נירוסטה ולאחר מכן 2/3 הועברו לחביות עץ אלון חדשות לסיום תסיסה כהלית ומלולקטית תוך ערבוב משקע השמרים במשך 3 חודשים (סור לי). אלכוהול: 12.5%. יין בעל גוון זהוב עמוק וצלול. ארומת פרי עוצמתית, אננס, אשכולית, פירות טרופים וניחוח וניל עדין. חומציות קלה מאוזנת גוף וטאנינים רכים. מחירו 90 ₪.

יקב כרמי יוסף – BRAVDO רוזה 2017

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי מרלו. יין פירותי ועשיר, בעל גוון וורוד מעודן. התירוש בא במגע קצר של כשעתיים עם הקליפות, עד הסחיטה והפרדת הקליפות מהתירוש. תסיסה קצרה בטמפרטורה נמוכה על מנת לשמר את טעמי הפרי והארומה. יין שובב עם קריצה קלה עם שילוב הצבע, הטעמים והארומה. אלכוהול:  13%. מחירו 80 .

מעל 100 ₪

יקב אלכסנדר – ליזה סוביניון בלאן 2016

דבר היקב: מופק מכרם בפלאטו שבכרם בן זמרה. יין אלגנטי ורענן על טהרת ענבי הסוביניון בלאן, אשר יוצא מהיקב בתום שנה מהגעת הענבים מהכרם. מחירו 110 .

יקב אלכסנדר – ליזה שרדונה 2014

דבר היקב: מופק מכרם בכרם בן זמרה שבגליל העליון. היין נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית, והתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. יין עשיר בעל טעם ארוך ומענג, משולב בנגיעה של חמיצות מעודנת. מחירו 120 .

יקב אלכסנדר רוזה רזרב רוז'ה 2016

דבר היקב: רוזה שעשוי מענבי GSM  מכרמי היקב בכרם בן זימרה, שנבצרו במיוחד לעשיית רוזה. זהו איננו רוזה של "בלידינג" (פועל יוצא של ניקוז תירוש ממיכל של ענבים שנבצרו לעשיית יין אדום כדי לרכזו, ומתאימים בעיקר לעשיית אדום). מחירו 150 .

יקב ג'וזף דרוהין – שאבלי

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן: יינות שאבלי עשויים 100% ענבי שרדונה. ליקב יש  אחוזה בשם ואדון הפועלת בשיטות ייצור אורגניות וביו-דינמיות. ובה מיוצרים יינות השאבלי שלהם. מחירו 110 . לא כשר.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר