קליפות תפוזים מסוכרות

המצרכים7-8 תפוזים עם קליפה עבה,כ-1 ק"ג1. ק"ג סוכר, 1. כוס מים1. כוס גראנד מרנייה או לימונצ'לו סיר גדול עם תחתית עבה.אופן ההכנהקולפים את התפוזים. משרים את הקליפות בקערה עם מים קרים למשך מס' ימים, כדי שהמרירות תצא. יש להחליף את המים מידי פעם.מרתיחים את הקליפות ומשהים שוב במים קרים כך כ-4 פעמים.מייבשים את הקליפות.חותכים את הקליפות לרצועות דקות, שוקלים אותן, המשקל צריך להיות בערך קילו פחות או יותר. שמים את הקליפות בסיר, שופכים עליהן קילו סוכר ומשהים את הסיר במקרר לכמה שעות.מוסיפים לקליפות את הנוזלים ומבשלים. כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עם כף עץ, כשעה.מסננים מהנוזלים ומייבשים על ניר אפיה.כשהקליפות יבשות מחזירים לנוזלים לשכבה נוספת, כך עד שהקליפות מצופות בכל הנוזלים.פורסים את הקליפות בשכבה אחת על נייר האפייה ומצננים. משאירים את הקליפות להתייבשות למס' ימים.כאשר הקליפות קרות שמים אותן בכלי זכוכית סגור ומאחסנים במקרר.ניתן לשמור בהקפאה.ניתן לצפות בשוקולד חלב,לבן או מריר.

המצרכים
7-8 תפוזים עם קליפה עבה,כ-1 ק"ג
1. ק"ג סוכר,
1. כוס מים
1. כוס גראנד מרנייה או לימונצ'לו
סיר גדול עם תחתית עבה.

אופן ההכנה
קולפים את התפוזים.

משרים את הקליפות בקערה עם מים קרים למשך מס' ימים, כדי שהמרירות תצא.

יש להחליף את המים מידי פעם.

מרתיחים את הקליפות ומשהים שוב במים קרים כך כ-4 פעמים.
מייבשים את הקליפות.

חותכים את הקליפות לרצועות דקות, שוקלים אותן, המשקל צריך להיות בערך קילו פחות או יותר.

שמים את הקליפות בסיר, שופכים עליהן קילו סוכר ומשהים את הסיר במקרר לכמה שעות.

מוסיפים לקליפות את הנוזלים ומבשלים.

כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עם כף עץ, כשעה.

מסננים מהנוזלים ומייבשים על ניר אפיה.

כשהקליפות יבשות מחזירים לנוזלים לשכבה נוספת, כך עד שהקליפות מצופות בכל הנוזלים.

פורסים את הקליפות בשכבה אחת על נייר האפייה ומצננים.
משאירים את הקליפות להתייבשות למס' ימים.

כאשר הקליפות קרות שמים אותן בכלי זכוכית סגור ומאחסנים במקרר.

ניתן לשמור בהקפאה.

ניתן לצפות בשוקולד חלב,לבן או מריר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר