קציצות דגים ברוטב פלפלים

מתכון של רשת קפה ביגה למנה ראויה לשולחן החג בסגנון ים תיכוני עשיר בטעמים ולהכנה קלה בבית

לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה ולהעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים. צילום גליה אבירם
לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה ולהעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים. צילום גליה אבירם

רכיבים לכ-7 מנות

1 ק"ג דג לבן קצוץ

70 גרם כוסברה קצוצה

70 גרם פטרוזיליה קצוצה

250 גרם בצל לבן קצוץ

50 גרם פירורי לחם

2 ביצים

5 גרם פלפל שחור

10 גרם מלח דק

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל הרכיבים.

לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב

לכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

רכיבים

200 מ"ל שמן קנולה

10 גרם כמון

20 גרם פפריקה מרוקאית

10 גרם סוכר

20 גרם מלח דק

50 גרם אבקת מרק

2 יחידות פלפל מתוק יבש

20 גרם פלפל ירוק חריף פרוס

150 גרם שיני שום פרוס גס

100 גרם רסק עגבניות

2.2 ליטר מים

75 גרם כוסברה טרייה קצוצה

1.7 קילו פלפל אדום פרוס

אופן ההכנה

לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה.

להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות.

להוסיף את הפלפל החריף.

להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות.

להוסיף את הרסק.

לערבב ולבשל כ-2 דקות.

במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם כמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים.

להוסיף מחצית מכמות הכוסברה.

לכסות ולבשל 30 דקות.

בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה.

לתקן טעמים אם יש צורך.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה