קציצות דגים

מתכון של שף אסף מישקובסקי, שף מסעדת הקומה ה-11 במלון קראון פלזה סיטי סנטר תל אביב

יוצקים מעט מרוטב עגבניות השרי על קציצות הדג
יוצקים מעט מרוטב עגבניות השרי על קציצות הדג. צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים

½ ק"ג בורי טחון

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

10 יחידות עגבניות שרי אדומות

1 עגבנייה

1 מלפפון

1/2 בצל סגול

¾ כוס בורגול

1 בצל לבן

1 צ'ילי אדום

2 שיני שום טרי

4 כפות שמן זית

פלפל שחור טחון

מעט סוכר

2-3 כפות מיץ לימון וגרידת לימון

מלח דק

אופן ההכנה

קציצות הדג

טוחנים במטחנת בשר את הבורי, כוסברה, בצל לבן, שן שום ומעט צ'ילי אדום.

מתבלים במלח, פלפל, מעט שמן זית, גרידת לימון  וקורט סוכר.

יוצרים קציצות בצורה עגולה ואחידה.

צורבים על מחבת לוהטת עם מעט שמן זית משני הצדדים עד קבלת צבע חום בהיר.

משלימים בישול בתנור בחום 180 מעלות למשך כ- 5-7 דקות.

הכנת הסלט

משרים בורגול כשעתיים במים חמים.

קוצצים מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, פטרוזיליה (אפשר גם מעט כוסברה).

מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וקורט סוכר.

מוסיפים הבורגול לאחר סינון ומערבבים לקבלת סלט אחיד וצבעוני

הכנת הרוטב

טוחנים בבלנדר עגבניות שרי מעט שמן זית, מלח ופלפל – עד למרקם אחיד.

הגשה

מניחים את קציצות הדג על גבי הסלט או לצדו.

יוצקים מעט מרוטב עגבניות השרי על קציצות הדג.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה