fbpx

קרם ברולה עם פרג ושוקולד לבן

מצרכים לארבע מנות130 גרם שוקולד לבן.400 מ"ל שמנת מתוקה (42 אחוז).6 חלמונים (צהוב).1 מקל וניל.3 כפות פרגאופן הכנהמניחים את השוקולד הלבן בביין מרי (קערה המונחת מעל סיר מים חמים) עד להמסה.שמים את השמנת בסיר עם מקל הווניל והפרג ומביאים להרתחה על אש נמוכה.מפרידים את הביצים.לאחר שהשוקולד נמס, מורידים אותו מהאש ומוסיפים אליו את החלמונים, עד היווצרות עיסה אחידה.כשהשמנת הגיעה לנקודת רתיחה מבצעים השוואת טמפ' בכלי של הביצים (שופכים שליש מכמות השמנת לכלי הביצים והשוקולד תוך כדי ערבוב מתמיד ומהיר ומוזגים בחזרה אל הסיר לאש נמוכה עד להסמכה) (עד אשר היא עומדת על גב כף).מסננים את התערובת דרך מסננת דקה מאוד.לפני מזיגה לכל כלי מערבבים מעט על מנת שהפרג לא ישקע. מקררים לפחות שעה וחצי.אופן הגשהמפזרים על הברולה שכבה דקה של סוכר ונפטרים מעודפים.בעזרת ברנר (מבער קטן למטבח), שורפים בעדינות את הסוכר עד היווצרות שכבה דקה של קרמל ומגישים מייד.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים לארבע מנות
130 גרם שוקולד לבן.
400 מ"ל שמנת מתוקה (42 אחוז).
6 חלמונים (צהוב).
1 מקל וניל.
3 כפות פרג

אופן הכנה
מניחים את השוקולד הלבן בביין מרי (קערה המונחת מעל סיר מים חמים) עד להמסה.

שמים את השמנת בסיר עם מקל הווניל והפרג ומביאים להרתחה על אש נמוכה.

מפרידים את הביצים.

לאחר שהשוקולד נמס, מורידים אותו מהאש ומוסיפים אליו את החלמונים, עד היווצרות עיסה אחידה.

כשהשמנת הגיעה לנקודת רתיחה מבצעים השוואת טמפ' בכלי של הביצים (שופכים שליש מכמות השמנת לכלי הביצים והשוקולד תוך כדי ערבוב מתמיד ומהיר ומוזגים בחזרה אל הסיר לאש נמוכה עד להסמכה) (עד אשר היא עומדת על גב כף).

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה מאוד.

לפני מזיגה לכל כלי מערבבים מעט על מנת שהפרג לא ישקע. מקררים לפחות שעה וחצי.

אופן הגשה
מפזרים על הברולה שכבה דקה של סוכר ונפטרים מעודפים.

בעזרת ברנר (מבער קטן למטבח), שורפים בעדינות את הסוכר עד היווצרות שכבה דקה של קרמל ומגישים מייד.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר