קרמבל תפוחי עץ

מתכון של שף צ'רלי פדידה - שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC - מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים

קרמבל תפוחי עץ
קרמבל תפוחי עץ, צילום cf

מצרכים ל- 6 מנות

4 תפוחי עץ

4 כפות סוכר חום

20 גרם חמאה

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

מצרכים לפירורים הפריכים

1 כוס קמח

½ כוס סוכר גולדן כמו של "סוגת"

½ כפית קינמון

100 גרם חמאה

1 כפית שקדים טחונים

אופן ההכנה

מכינים את הפירורים הפריכים – מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים, ומפעילים לערבוב החומרים היבשים.

מוסיפים קוביות חמאה, ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.

חותכים את התפוחי עץ לשישיות.

מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות. מוסיפים סוכר חום וג'ינג'ר, ממשיכים להקפיץ עוד כ- 2 דקות, ומסירים מהאש.

ממלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית).

מפזרים על הפירות את פירורי הבצק, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.

מגישים חם, מומלץ עם גלידת וניל איכותית.

 

מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים, כולל דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג'י  ומקינטוש. נציג בישראל: יובל בר-נר, שמייצג גם את מועצת האגסים האמריקאית.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה