"קרן שמש" אישרה סיוע כספי נרחב ליזמים בתחום האוכל

הקרן מעניקה סיוע של עד 90,000 ₪. בין הנהנים עד כה: בעל גלידרייה, שוקולטיירית, בעל מסעדה לטינית, וזוג אחים שפתחו מכולת

"קרן שמש" לעידוד יזמים צעירים בישראל, מיסודם של קרן אדמונד ג'. ספרא וקרן סאקט"א רש"י, מציעה ליזמים צעירים בני 20-30 סיוע כספי של עד 90,000 ₪ והדרכה מקצועית צמודה של אנשי מקצוע מהמגזר העסקי.

"קרן שמש", החלה לפעול בחודש דצמבר 2005, והיא פונה לצעירים בני 20 עד 30 הנמצאים מחוץ למעגל העבודה, בעלי יוזמות ורעיונות עסקיים לקבלת סיוע, לצורכי הקמת עסק חדש.

לדברי מנכ"ל "קרן שמש", רל גודמן, מאז השקת הקרן התקבלו בקשות רבות מיזמים בתחום האוכל. "אנו שמחים על הפניות הרבות של יוזמות בתחום המזון והאוכל. כל בקשה המגיעה אלינו נבחנת ונשקלת בתשומת הלב הראויה", אומר גודמן. "הקרן נועדה לשמש נדבך נוסף בייצוב חוסנה החברתי של ישראל, באמצעות סיוע כספי והדרכה מקצועית צמודה, ליזמים צעירים המנועים מקבלת מימון בנקאי רגיל ונמצאים מחוץ למעגל העבודה".

בשבועות האחרונים קיבלו סיוע כספי בסך כולל של מאות אלפי שקלים, מספר יוזמות בתחום האוכל:

יניב אטיאס
בן 30, נשוי, כלכלן, בעברו היה מועסק כשכיר מנהל כספים בחברת "אתגר מכשירים רפואיים" בבעלות משפחתו, וכן ניהל תיקי השקעות. מתגורר בנהריה ופתח במרץ 2006 את "פורטונה" גלידריה-בית קפה בקרית חיים. הרעיון להקמת העסק עלה ליזם לאור הצלחת עסק דומה במושבה הגרמנית בחיפה וזיהוי הפוטנציאל ע"י יניב, אשר גילה כי באזור הקריות לא קיים עסק דומה למרות הביקוש הרב באזור הבילויים שבקריות.
תוכנית ההשקעות של יניב כללת ריהוט שפוץ התאמת המבנה ורכישת ציוד מטבח. לצורך כך אושרה ליניב הלוואה מקרן שמש בסך 90,000 ₪.

שרון אפלר
בת 31, הקימה עסק ליצור שוקולד איכותי ביתי לפני כשנתיים. בסיוע קרן שמש תרחיב את העסק, תעסיק עובדים נוספים ותבסס את העסק שלה, כך שיהפוך מעסק קטן ומתנדנד לעסק מצליח. מייצרת בקיבוץ נחשון טבליות שוקולד וטראפלס בעבודת יד, ומוכרת בירידים ולחנויות פרטיות. מתכננת בעזרת ההלוואה להעסיק איש שיווק להגדלת מספר הלקוחות, ולבחון אפשרות ליצוא המוצרים לחו"ל.

אוריה טל
רווק, בן 30, נולד בערד, בילדותו חזרו הוריו בתשובה וכל המשפחה עברה לגור בקרית שאול ואחר עך בגוש עציון. בבגרותו חזר בשאלה התגייס לצבא, ושירת כחייל קרבי.
בחודשים האחרונים הקים בית תה – מסעדה בקראוון בו גר בגוש עציון. הוא שיפץ את המקום והפך אותו לפנינה. בין השאר מטרתו להפוך את המקום למרכז הידברות בין חילונים לדתיים, ולשם כך מקיים במקום ערבי חברה. המסעדה כשרה וסגורה מכניסת השבת ועד צאתה.

גיא קמחי
בן 26, רווק, מתגורר בירושלים.
פותח מסעדה לטינית כשרה בסגנון דרום אמריקאי ברחוב עמק רפאים בירושלים.
עבר קורס בישול של המזרח הרחוק בתיאלנד, וקורס בישול במכללת הדסה. עבד בכמה מסעדות והתמחה בדן אילת. השתתף בקורסים בתחום יזמות ומסעדנות.
קיבל מקרן שמש הלוואה בסך 90,000 ₪ף בעיקר עבור השלמת השיפוץ ומלאי.

ניסן כחלון
בן 29, נשוי גר באשקלון. עבד כמנהל שכיר בקונדיטוריה 4 שנים.
רכש קונדיטוריה באשקלון,המציעה מגוון מאפים ומוצרי קונדיטוריה. בכוונתו להרחיב את המקום לבית קפה,ולהגדיל את מגוון המוצרים למכירה.
תוכנית ההשקעות לעסק כוללת רכישת ציוד ומלאי. אושרה הלוואה מקרן שמש בסך 90,000 ₪.

מאור ונדב לוי
מאור בן 29 – סוכן מכירות ואחראי מחלקה. ניהל מינימרקט בעבר.
נדב בן 27 – שחקן כדורגל.
עד לרכישת העסק – גרו בחיפה.
היזמים רכשו מכולת שכונתית ותיקה הפעילה 17 שנה בגבעתיים (עקב יציאת בעל העסק לגימלאות). למכולת חוג לקוחות ותיק ונאמן. במכולת יציעו מגוון מוצרי מזון, ניקוי ועוד.
בכוונת היזמים להגדיל את היצע המוצרים, לחדש ולשפץ את המקום, להרחיב את פעילות המעדנייה, לרבות שרותי סנדוויץ' בר.
אושרה הלוואה מקרן שמש בסך 90,000 ₪.
















כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר